Zeer attractief voetballend BFC veegt Zuidoost United van de mat

BFC 1 – Zuid Oost United 1  (2-0) 8-0

In de inhaalwedstrijd op donderdagavond 21 maart tegen Zuidoost United op het eigen terrein aan de Meerweg heeft de hoofdmacht van BFC zijn voorsprong op de concurrentie weer vergroot. Vooraf waren de kaarten duidelijk, BFC moest winnen om in de race om het kampioenschap zijn ruime voorsprong te kunnen behouden en voor Zuid Oost United stond de eerste plaats in de derde periode en aansluiting bij de top drie op het spel.

Beide ploegen kozen dan ook vanaf het begin van de wedstrijd voor de aanval maar echte grote kansen vielen er in het eerste kwartier niet te noteren. BFC kwam na 18 minuten op voorsprong nadat een handsbal binnen de 16 meter werd bestraft met een strafschop en Dico Knevel hier wel raad mee wist. Nog geen 10 minuten later was het Julien van der Lek die de 2-0 op het bord zette na een vloeiende aanval en een op maat gegeven voorzet van Tom Beekman. Zuid Oost United was allerminst uit het veld geslagen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Veel kansen leverde de aanvalsdrang van de Amsterdammers niet op. Het was juist BFC dat de beste kans kreeg om de wedstrijd al vroeg definitief in het slot te gooien maar helaas werd deze jammerlijk gemist.Met een 2-0 voorsprong voor BFC mochten beide ploegen de warme thee op gaan zoeken.

De tweede helft begon Zuidoost United vol op de aanval in de hoop snel de aansluitingstreffer te maken. BFC leek wat in de verdediging gedrongen en het wachten was op de 2-1. In de 64ste minuut was het echter toch BFC dat het net wist te vinden. Een vrije trap vanaf de rechter zijkant van het strafschopgebied werd door Davey du Maine bekeken in de uiterste hoek gedeponeerd. Met de moed der wanhoop trok de Amsterdamse tegenstander ten aanval maar werden hierbij totaal overklast door de gastheren uit Bussum. Door de ontstane ruimte kon BFC na hartenlust aanvallen en binnen 15 minuten stond er een 7-0 voorsprong op het scorebord. Gerrit Snijders bediend door Dico Knevel maakte nummer 4. Vijf minuten later was het de ijzersterk spelende Siemen van Tongeren die een voorzet van Tom Beekman binnen werkte,  waarop het in de daaropvolgende aanval Dico Knevel was die na goed doorzetten van Dwight Oehlers voor de 6-0 zorgde. Nog geen drie minuten later stond Tom Beekman na een assist van Dico Knevel op de goede plek. De velen, ondanks de kou, gekomen supporters genoten van het enorm snelle Bussumse aanvalsspel. Vijf minuten voor tijd viel het slotakkoord van deze fraaie voetbalavond voor A1 junior Mike Ruitenbeek die met de 8-0, na weereen assist van Dwight Oehlers, de eindstand op het bord zette.

Ondanks de kou was het een prachtige voetbalwedstrijd waar ook zeker Zuidoost United met hun voetbalinstelling een positieve bijdrage aan heeft geleverd.

Zondag wacht in de uitwedstrijd tegen RKAV in Aalsmeer BFC een taaie tegenstander. Aanvang 14.00 uur.

Martin Oosterdijk