BFC1 moet genoegen nemen met remise

SV Aurora 1 – BFC 1  (0-0) 0-0

Aan de uitwedstrijd tegen SV Aurora heeft BFC1 afgelopen zondag 1 punt over gehouden. Op een voor de Bussummers lastig bespeelbaar veld werd er niet gescoord en moest men met een remise genoegen nemen.

Na de thuisnederlaag van een week eerder vertrok BFC met goede moed naar Werkhoven om daar de volle winst binnen te halen. De Bussummers hadden de eerste helft op het soppige en hobbelige veld van de gasten echter problemen om tot goed combinatie voetbal te komen. De Bussumse formatie werkte hard maar wist niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. De gasten wisten met een paar gevaarlijke uitvallen voor het BFC doel te verschijnen maar ook zij konden de ontstane mogelijkheden niet omzetten in een doelpunt.  Zonder doelpunten mochten beide ploegen gaan rusten.

De tweede helft was voetballend duidelijk voor BFC maar echte kansen werden er ook nu niet gecreëerd. Na 70 minuten leek het dan eindelijk te gebeuren voor de Bussumse formatie. Dwight Oehlers werd onreglementair onderuit gehaald binnen de 16 meter en BFC mocht een strafschop nemen. Helaas voor de Bussummers koos de doelman van SV Aurora de juiste hoek en wist zo de inzet van Dico Knevel te keren. In de resterende tijd kregen beide ploegen nog een aantal mogelijkheden om de volle winst te behalen maar het vizier stond bij beiden niet op scherp. Na negentig minuten bleek de beginstand tevens ook de eindstand.

Zondag 6 april mag BFC op de eigen Meerweg aantreden tegen kampioenskandidaat Houten.

Martin Oosterdijk