BFC 1 wint in stormachtige omstandigheden

‘t Gooi – BFC (0 – 1) 1 – 3

Van zonnige omstandigheden was afgelopen zondag geen sprake. Onder omstandigheden die gerust ‘bar’ genoemd konden worden, toog de equipe van trainer/coach Marino naar Hilversum, voor de uitwedstrijd bij ‘Gooi.

Al bij de warming-up werd duidelijk dat niet de staat van het hoofdveld, maar de weersomstandigheden, de wedstrijd wel eens nadrukkelijk zouden kunnen beïnvloeden. Beaufort was nadrukkelijk aanwezig, maar hij was een ogenschijnlijk neutraal toeschouwer. Dit omdat beide partijen evenredig veel last ondervonden. De eerste helft had BFC de wind pal tegen en in de tweede helft waren de rollen wat dat betreft omgedraaid (en Beaufort gelukkig dus niet).

Vooraf werd afgesproken dat we, waar mogelijk, zo min mogelijk de lange bal zouden hanteren. Immers, de bal zou OF blijven hangen, OF te ver doorschieten, al naar gelang het resultaat van de toss. (Deze werd door aanvoerder Diederik verloren en de thuisploeg koos er voor om de eerste helft met de wind in de rug te spelen).

De wedstrijd was in de eerste helft het aanzien niet waard. Beide ploegen hielden nog geen 5 minuten balbezit. De thuisploeg hanteerde vooral lange ballen, welke allemaal richting achterlijn, dan wel Aaron waaiden. BFC was vooral slordig en ook zij kozen, geheel tegen de afspraken in, ook de lange bal. Deze ballen bleven hangen en waren voor de verdedigers veelvuldig een makkelijke prooi. Ook werd veel te weinig de vrije man centraal op het middenveld gezocht, en dit terwijl die er toch echt vaak ongedekt stond. Hierdoor bleef het spel te lang aan één zijde en dus makkelijk te verdedigen. Al met al werden er niet veel kansen gecreëerd. De grootste kans kwam voort uit een goed en snoeihard genomen hoekschop door Tim. De bal ging echter zo snel, dat Walter niet goed timede en de bal keihard overkopte.

De eerste helft liep richting de 40 minuten, toen BFC eindelijk de openingstreffer scoorde. En dit doelpunt kwam als geroepen. Omdat BFC toch ook enkele hachelijke situaties voor de goal van Aaron had gekend. Een schitterende trap van Tim, met ‘buitenkantje’ links, draaide op de paal en kwam vervolgens voor de voeten van Ferry. Die schoot de bal uit een lastige hoek en zonder voorbereiding de bal knap in de verre hoek.

0 – 1 was de stand met rust.

Na rust kwam BFC vrij snel op een 2 – 0 voorsprong, toen de bal afgeslagen werd door de keeper en terecht kwam voor de voeten van Julien. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal zonder na te denken tussen en onder alles en iedereen door het doel in.

BFC verzuimde echter de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Er werd veel gelopen met de bal, nauwelijks rust bewaard en de omschakeling van aanval naar verdediging was beroerd. Hierdoor kwam ’t Gooi er enkele keren gevaarlijk uit en kwam daarbij tot scoren. 1 – 2 en de spanning was volledig terug in de wedstrijd. De 2 – 2 hing in de lucht. Maar precies op het juiste moment zette BFC één van de weinige goede aanvallen op. Walter werd goed diep gestuurd en hij trok de bal strak voor het doel, alwaar de opgestoomde Koen zijn eerste treffer in het eerste van BFC op zijn naam zette. 1 – 3 en het verzet was gebroken. BFC kreeg meer en meer ruimte, maar deed daar eigenlijk niet veel mee. Hierdoor werd de voorsprong niet verder uitgebouwd en eindigde deze wedstrijd in een overwinning voor BFC.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Laren op het programma. In deze wedstrijd heeft BFC wat recht te zetten, na de beschamende nederlaag in de uitwedstrijd!

Tot volgende week en bij dezen wil ik de supporters die het weer (opnieuw) getrotseerd hebben en afgelopen zondag toch langs het veld stonden om ons te steunen, hartelijk bedanken!

En ik begrijp ook dat de wind te hard was voor het meenemen van een mooi spandoek, maar ik reken er op dat we volgende week minstens één creatie kunnen bewonderen…