BFC wint derby na koningsdag

In een wedstrijd waarbij er voor beide ploegen nagenoeg niets meer op het spel stond heeft het vlaggenschip van BFC de volle winst behaald.

De ploeg begon echter slap aan de derby tegen het Hilversumse Victoria en kwam dan ook al na twee minuten op een 0-1 achterstand. BFC leek door deze domper echter wakker geschud en begon beter te voetballen wat na 17 minuten de gelijkmaker opleverde. Het was Sander Waterland die zichzelf fraai vrij speelde, na een knappe pass van Dico Knevel en zo voor de 1-1 zorgde. Victoria kreeg niet de kans om dit tegendoelpunt te boven te komen en stond vijf minuten later zelfs tegen een achterstand aan te kijken. Verdediger Dwight Oehlers zag eerst zijn kopbal gestopt door de Hilversumse doelman maar wist in de rebound alsnog het net te vinden. In deze fase waren de Bussummers beter dan de tegenstander en het was dan ook niet verrassend dat BFC op een 3-1 voorsprong kwam door Davey Dumaine. Victoria probeerde voor rust nog wat terug te doen en zocht de aanval. Na 40 minuten wisten ze de achterstand te verkleinen tot 3-2. Hoewel er een zwaar luchtje van buitenspel aan de treffer kleefde, werd deze toch goedgekeurd. Met een 3-2 voorsprong werd de kleedkamer voor de verplichte rustpauze opgezocht.

Na de thee was het vooral Victoria wat de aanval zocht en een aantal goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Het was echter BFC die als eerste het net weer wist te vinden. In de 65ste minuut stond Mike Ruitenbeek aan het eind van een snelle Bussumse aanval en schoot BFC naar een 4-2 voorsprong. Victoria bleef de aanval zoeken op jacht naar een treffer maar gaf hierdoor ook veel ruimte weg. Dit resulteerde in de 77ste minuut in een 5-2 voorsprong door een doelpunt van Julian van der Lek. Twaalf minuten later was het Sander Waterland die voor de 6-2 zorgde. In blessuretijd wisten de Hilversummers nog tegen te scoren met een fraai, onhoudbaar afstandschot. Met een 6-3 eindstand op het scorebord konden de Bussummers tevreden met de drie punten onder de douche.

Volgende week zondag staat de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Utrecht mogen de Bussummers het dan opnemen tegen kampioenskandidaat Kampong.

Martin Oosterdijk