BFC VR1 – Nederhorst VR1 9-1

Er werd nerveus begonnen door de dames van BFC aan deze wedstrijd, in gedachten bezig met het “What if-scenario” (als we winnen en onze directe concurrent Roda46 VR2 verliest of speelt gelijk dan kunnen we kampioen worden vandaag  ….) waardoor de scherpte er niet was. De vrouwen van BFC zijn de voorjaarscompetitie ongeslagen en hebben tot nu toe het maximaal aantal punten gehaald onder leiding van René Wortel.

De gedachten aan een mogelijk kampioenschap en de daarmee gepaarde spanningen resulteerde erin dat het eerste kwartier voor Nederhorst was, een kwartier waarin aanvoerder Sanne een bal van de lijn moest koppen en kort daarna Nederhorst toch op 0-1 voorsprong kwam.

Zo, en daarna begon het voetballen bij de dames. Na 17 minuten schoot de sterk spelende MA1 speelster Isabeau de gelijkmaker binnen. 8 Minuten later was het linksbuiten Adelia met een schuivertje in de hoek die de dames op voorsprong zette. Topscorer van het team, Daisy tekende voor de 3-1 en direct daarna eigenlijk ook voor de 4-1, alleen werd deze afgefloten vanwege buitenspel……..

Met een 3-1 voorsprong gingen de dames de rust in. Echt comfortabel nog niet, maar dat gebeurde al zeer snel. In de tweede minuut van de tweede helft scoorde de aanvoerder van de Meisjes A1, Emma die regelmatig meespeelt met Vrouwen 1 via een prachtig schot de 4-1. Toen was het eigenlijk wel gebeurd met Nederhorst, er werd voornamelijk op hun helft gespeeld en het wachten was op doelpunten. Die kwamen ook …..

De 5-1 kwam van Adelia na een prachtige actie en dito voorzet van Sandra. De 6-1 was een eigen doelpunt en de 7-1 wederom via Adelia. Emma tekende met een mooi schot over de keeper voor de 8-1 en Sjoera sloot af met 9-1.

BFC VR1

Ondertussen bleek dat directe concurrent Roda met 0-1 heeft verloren van ’t Gooi waardoor de BFC dames niet meer in te halen zijn door hen of welk ander team dan ook. Maar al snel bereikte ons het bericht dat Roda protest gaat aantekenen tegen de uitslag omdat ’t Gooi dames gebruik zou hebben gemaakt van categorie A-speelsters tijdens deze wedstrijd. Wij zullen de uitkomst van dit protest met spanning volgen. Als er volgende week wordt gewonnen van ’t Gooi en ook die drie punten aan de zegereeks wordt toegevoegd dan stel je een kampioenschap zeker. Uit ervaring weten we bij BFC dat er soms meerdere wedstrijden nodig zijn om dat te doen.