BFC VR1 – KVVA VR1: mooie winst met 7 – 1

Op deze druilerige maar toch frisse dag werd de eerste competitiewedstrijd gespeeld voor de start van het tweede blok van de competitie. De Bussumse vrouwen mochten het opnemen tegen het, uit de derde klasse teruggezette KVVA VR1.Het begin van de partij zag er goed uit en BFC wist meteen de tegenstander goed te domineren en overzicht te houden, wat direct al kansen gaf. Het was dan ook BFC die na 8 minuten de score opende vanuit een corner. De bal werd prachtig en hard ingekopt door verdedigster Nicky Linssen. Zij weet met regelmaat met haar hoofd het doel te vinden, net als Adelia Soares die vandaag dichtbij was met een bal op de lat.  KVVA kon er weinig aan doen en de 2 – 0 diende zich snel aan door een mooie aanval over links waar Isabeau de bal gretig via de onderkant lat er in schoot. Ondanks de kansen bleef het 2 – 0 tot aan de rust. BFC verzuimde namelijk door te gaan en nam het tempo van KVVA aan. Ruststand 2-0.

Na rust een feller BFC en werd de score uitgebouwd naar 3 – 1 via de ingevallen Imke van Dalen die met een uithaal de bal er in schoot. Net als vorige week was Jip Trommel weer enorm op dreef en had haar tegenstandster niets in te brengen.

Isabeau wist haar tweede treffer te verzekeren na een mooie inspeelpas en tekende de 4 – 1 aan. KVVA heeft helaas geen kans gehad en moest ook nog tot overmaat van ramp de laatste 20 minuten met 10 vrouwen verder waarna Adelia Soares, Imke van Dalen en Sjoera Simoons, die de bal geweldig over de keepster heen liftte, de eindstand van 7 – 1 op papier zetten.