BFC 1 verzuimt 3 punten mee te nemen

Baarn – BFC (1-0) 1-1

Afgelopen ‘zon’dag was voor spelers, staf en toeschouwers een zware dag. Alle factoren die maken dat het weer onaangenaam kan zijn, waren aanwezig.

Het was koud, nat en het waaide hard. Veel wedstrijden zullen afgelast zijn. Ook het hoofdveld in Baarn was niet bespeelbaar, dus werd uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Voor de equipe van trainer Osimani moest dat geen probleem zijn.

De eerste helft kan ik kort over zijn… Die was niet al te best van BFC zijde. Slordig in de opbouw, weinig balbezit en niet scherp in de omschakeling.

Overigens wel complimenten aan Ockers en Van der Linden die als enigen een voldoende scoorden.
Martijn, die noodgedwongen als rechtsback moest spelen vanwege de nog altijd vele geblesseerden en omdat Mathijs ziek was. En Aaron, die 3 – 4 keer een één op één als winnaar wist te eindigen. En daarmee werd BFC door haar doelman in de wedstrijd gehouden.

Aaron werd echter wel één keer gepasseerd, van dichtbij. Bij een vrije trap keek iedereen toe, hoe een speler buiten het zichtsveld van Wietse die alleen oog had voor de hoge bal, achter hem opdook. Wietse werd welliswaar gecoached, maar enkel zijn naam werd geroepen. Waarop hij vervolgens de verkeerde beslissing nam en besloot de bal over hem heen te laten gaan (hij stond immers naast de goal, en bijna op de achterlijn). De bal werd door de tegenstander op de achterlijn voorgegeven en vervolgens door zijn teamgenoot van dichtbij in geschoten. 1 – 0. Ruststand.

Enkele afstandschoten en een lastige mogelijkheid van Juul werden nog gemist door BFC.

Na rust werd BFC steeds sterker. Terecht werd de gelijkmaker gescoord, door de inmiddels ingevallen Sander. Die overigens in het eerste altijd scoort, maar in het tweede nog wel eens wat kansen onbenut laat.

Hij had ook nog de winnende op zijn slof, maar mist helaas. Overigens uit een rebound, van een kans die Juul absoluut had moeten omzetten in een doelpunt. In een 1 op 1 situatie schoot hij tegen te keeper, van wie ook gezegd kan worden dat hij met een mooie redding het doelpunt voorkwam…

Dico miste bijna op de doellijn ook nog een uitstekende mogelijkheid, de bal werd vanaf links strak voorgegeven, maar hij kwam met zijn passen net niet goed uit om de bal met zijn linker in te tikken. Hierdoor was de bal eigenlijk te ver onderhem…. Dood en doodzonde.

Aan de andere kant toonde Aaron ook nog een keer zijn klasse met een schitterende redding. 1 – 1 was dus de eindstand.