BFC U10 – JOER International Landsmeer 26/27 maart

Afgelopen weekend mocht een selectie van BFC U10 spelers aantreden op het JOER International U10 toernooi in Landsmeer, het toernooi waarvoor ze zich in oktober hadden geplaatst. Op zaterdag werd net de tweede plaats in de poule misgelopen (in een veld met bijna alleen maar profclubs), zodat zondag kon worden gestreden voor plek 9. Hierbij een overzicht van de belevenissen.

BFC – Lokomotiv Moskou, 0-3

Altijd spannend, een strijd met Russen op zaterdagochtend. Na een minuut of 10 wierpen de jongens alle schroom van zich af, helaas kon de snelle achterstand toen niet meer worden goedgemaakt. Stijgende lijn vasthouden richting volgende match!

BFC – ATC ’65, 1-0 (Pieter)

Die stijgende lijn hielden ze inderdaad vast tegen dit voorland van FC Twente, met goed positiespel kregen de Tukkers geen kans! Uit een corner wist Pieter er mooi de winnende in te schieten.

BFC – Club Brugge, 3-0 (Jack, Pieter, Jop)

In een prima wedstrijd met mooi aanvalsspel werden de Bruggenaren met 3-0 verslagen. Een paar knappe reddingen van de Brugse keeper stonden helaas een hattrick van linksbuiten Jack in de weg, half Brugge ging uiteindelijk in tranen het veld af na lekkere goals van Jack, Pieter en Jop.

BFC – Arsenal FC, 0-1

Next up, The Gunners! Ook in deze match tegen mede-nummer-2 Arsenal lieten de BFC-ers zien dat ze goed kunnen voetballen, getuige het aantal panna’s aan BFC-zijde. De onverzettelijkheid achterin van Seth, Mees, Abel, Zep en Jop, de motor op mid-mid Ollie en de skills voorin van Tijl, Jack, Sem en Pieter waren zelfs bijna Arsenal teveel. De mannen koersten af op minimaal een verdiend punt, ware het niet dat Arsenal toch nog wist te scoren, tegen het spelbeeld in. Maar eerlijk is eerlijk, er liepen ook wel een paar klasse-baasjes tussen. Het feit dat de mannen teleurgesteld móchten zijn zegt genoeg over het niveau wat ze haalden.

BFC – Brabant United, 1-0 (Pieter)

De laatste poulewedstrijd tegen de gecombineerde jeugd van RKC en FC Den Bosch moest gewonnen worden om in ieder geval best-of-the-rest te kunnen worden. In een felle, harde wedstrijd wist Pieter toch nog een bal over de lijn te krijgen, waarna deze voorsprong met succes met man en macht werd verdedigd! Een derde plaats in de poule, knap resultaat!

BFC – Aberdeen om plek 9, 1-2 (Tijl)

Op zondag mochten als eerste de degens worden gekruist met Aberdeen, een verrassend sterke ploeg met professionele tijdrekskills. Na een bliksemstart van de Schotten wist Tijl er wederom eentje in te koppen, helaas werd deze gelijkmaker snel gevolgd door de 1-2. Debutant Bauke zorgde er in het slot van de wedstrijd met de basis-defensie voor dat er niet meer werd gescoord door de behendige Schotten.

BFC – Forza Almere om plek 13, 0-1

In deze match kwam Forza snel op een 1-0 voorsprong en viel elke bal verkeerd voor onze mannen. De lat lag net te laag bij een afstandsschot van Pieter, de vingertoppen van de keeper stonden een goal van Jack in de weg. Ook het debuut van de razendsnelle Quinten kon het tij niet keren. Helaas.

BFC – Helmond Sport om plek 15, 1-3 (Pieter)

Vermoeidheid, zware benen, mentaal dipje, veel wind, goede tegenstander; alle factoren gecombineerd maakten dat er geen overwinning voor de mannen meer inzat, hoe graag ze dat ook wilden. Pieter wist vlak voor tijd nog een eretreffer te scoren!

Resumerend (thanks Menno ;)):

Geluk moet je afdwingen maar aan de instelling (behoudens eerste 10 minuten tegen Moskou) lag het niet. We hebben iets te weinig echte doelkansen gecreëerd over alle wedstrijden gezien, maar verder goed gevoetbald! Het systeem zit erin en de mannen knokken allemaal. Als je dan pech hebt met een cruciale wedstrijd (Arsenal) val je daarna ver weg in de rankings. 

Al met al hebben de mannen wederom een prima toernooi gespeeld, al doet de plek (16e) anders vermoeden. Weer een mooie ervaring rijker waaruit ze in het vervolg van dit seizoen kunnen putten!

De toernooi-overwinning ging trouwens naar onze kleedkamer-matties van Sparta, zij versloegen Feijenoord met 2-1 in de finale. JOER en IVV Landsmeer, bedankt voor de organisatie van dit mooie toernooi, we komen graag nog eens terug!

BD