BFC Talent Cup 2017 groot succes op Sportpark Meerweg

Wat kan terugkijken toch mooi zijn….

Twee weekenden lang topvoetbal op ons eigen Sportpark Meerweg in het pittoreske Bussum. Veel lofuitingen zijn nog hoorbaar bij de evaluatie van de eerste edities van de BFC Talent Cup. De succesrijke serie van 7 toptoernooien met in totaal 198 wedstrijden op eigen bodem stond garant voor veel spanning en sensatie. Dat alles onder toeziend oog van onnoemelijk veel familieleden, scouts en andere geïnteresseerden. Schouwspel en spektakel, precies zoals topvoetbal bedoeld is. Met Vitesse als eerste kampioenen (JO9 & JO10) en FC Twente als grote winnaar van het slottoernooi (JO13) prijken formidabele namen op de erelijst. Dit smaakt naar meer!

pastedGraphic.png

De nieuwe selectieteams van BFC presenteerden zich maar al te graag aan het grote publiek. In maarliefst 6 van de 7 toptoernooien verzekerden de Azzurri zich van zilverwerk. Een geweldige bevestiging van de bereikte status die tijdens de opening officieel werd beloond met het certificaat KNVB Regionale Jeugd Opleiding.

Spectaculair waren de zeges van BFC JO11 en BFC JO12 die onder andere de profs van FC Utrecht, PEC Zwolle en AZ het na- en toekijken gaven. Ook de zegetochten met winnende penaltyseries van BFC bij JO14 en JO15 trok volle zalen. De finaleplaatsen bij de jongste jeugd (JO9, JO10) waren geen verrassing meer voor de ingewijden, maar natuurlijk veelbelovend en overweldigend en tijdens het slottoernooi van JO13 stonden louter profclubs tegenover onze pupillen. Met gelijke spelen tegen winnaar FC Twente (2-2) en ons aller Ajax (0-0) en een 2-1-zege tegen runner-up Roda JC (2-1) bewees BFC zich ook met deze lichting te kunnen meten met de landelijke top.

Volgend jaar editie 2 van de BFC Talent Cup, zoveel is wel duidelijk 😉