BFC strijdend ten onder bij koploper

SCH ’44 1 – BFC 1  (2-1)  4-1

Een tot op het bod gemotiveerd BFC 1 heeft het koploper SCH ’44  in Harmelen moeilijk gemaakt.
Na de 2-8 nederlaag eerder dit seizoen op de Meerweg waren de Bussummers zeker niet van plan om zich wederom te laten slachten. Helaas bleek de ongeslagen koploper, ondanks de juiste teamspirit en strijdlust, na 90 minuten simpelweg te sterk.

De Bussummers begonnen echter voortvarend aan de wedstrijd en kwamen na 6 minuten op voorsprong. Een leep genomen vrije trap van Siemen van Tongeren werd door Mike Ruitenbeek doorgekopt waarna Tom Beekman simpel voor de 0-1 kon zorgen. Vier minuten later had de doelpuntenmaker, na een splijtende pass van A1 junior Zakkaria Azzouzi, de 0-2 op de  voet maar helaas voor de Bussummers belandde de bal in het zijnet. Nog geen drie minuten daarna kwam SCH ’44 op gelijke hoogte. De Bussumse defensie stond bij een vrije trap net buiten het eigen strafschopgebied niet goed op te letten wat de 1-1 tot gevolg had. SCH ’44 zocht de aanval om nog voor de rust op voorsprong te komen. Hierdoor ontstond er ruimte voor de Bussummers die daar niet altijd goed gebruik van maakten. Na een half uur spelen werd de Harmelense aanval geen strobreed in de weg gelegd en na een scrimmage in het Bussumse strafschopgebied kon simpel de 2-1 worden binnen geschoten. Voor het rust signaal veranderde deze tussenstand niet meer.
Na de thee was het vooral SCH ’44 wat aanviel en loerden de Bussumse formatie vooral op de counter. De thuisploeg kreeg voldoende mogelijkheden maar verzuimden het net te vinden. Na ruim een uur had Olivier Blaauw de gelijkmaker op zijn schoen maar oog in oog staand met de doelman zag hij zijn inzet worden gekeerd. Het hardwerkende en strijdende BFC moest in de 70ste minuut een derde tegendoelpunt toestaan. De resterende tijd bleken de Bussummers aanvallend niet sterk genoeg om de spanning nog in de wedstrijd terug te brengen. Dat het in de blessuretijd nog 4-1 werd voor de gastheren was dan ook puur voor de statistiek.

Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Saestum op het programma. De volle winst is dan meer dan noodzakelijk voor de Bussummers.

Door Martin Oosterdijk