BFC pakt op de valreep drie punten

BFC – Amsvorde bleek zondag 25-09 een wedstrijd vol spektakel te zijn. In de warme nazomerzon op Sportpark Meerweg kende BFC geen makkelijke middag tegen de ploeg uit Amersfoort. Ook in deze ploeg waren er heel wat namen bekend bij het trainersduo Osimani & Hendrikse. De volgende elf spelers stonden aan de aftrap: Desmond, vlnr Sanne van Haarlem,  Davey du Maine, Mathijs de Soet en Leroy Oehlers. Middenveld vlnr bestond uit Siemen, Olaf, Dico en Julian. En voorin werd er gestart met Walter Schleiffert en Tom Beekman. Tim Koeman, Jack Hodde, Freek Rovers, Martin Brouwers en Aaron v/d Linden hielden de drukbezette bank warm.

Zoals er de afgelopen weken vanaf de beginfase voortvarend door de Bussumse ploeg van start werd gegaan, zo slap begon BFC aan deze wedstrijd. Het was ook niet BFC, dat als de voorgaande vier competitiewedstrijden op voorsprong kwam, maar Amsvorde zorgde voor de openingstreffer door niet vrijuit gaan van de verdediging via na een aanval over de linkerkant van het veld. De ploeg uit Amersfoort bleef druk uitoefenen op de helft van BFC en in de counter kwam BFC er maar moeizaam uit. Zo kwamen er wel wat kansjes, maar verder dan een schot naast het doel van Amsvorde kwam BFC niet. Amsvorde daarentegen, had het idee dat er wel wat te halen viel in Bussum en zorgde halverwege de eerste helft zelfs voor de 0-2 voorsprong. Ook hier was men aan de kant van BFC niet scherp en raakte een Amersfoortse middenvelder de bal zo lekker, dat keeper Desmond Ording hier niets tegen in kon brengen. Nu was het de taak aan BFC om veerkracht te tonen en deze achterstand om te gaan zetten. De aansluitingstreffer zou 10 minuten voor de rust toch vallen. Na een afgeslagen corner, stond Mathijs de Soet nog in het zestienmetergebied van Amsvorde en werd, na het opnieuw inbrengen van de bal, onreglementair ten val gebracht. Met een wippertje over de laatste man
verschafte hij zichzelf de ruimte om een doelpoging te gaan wagen, maar dankzij
de nummer 3 van Amsvorde was het Dico Knevel, die uit de op de overtreding
volgende strafschop, de 1-2 tegen de touwen schoot. Met deze stand zou ook de
kleedkamer opgezocht worden.

Na de nodige tactische informatie te hebben verkregen van de trainers, ging BFC op jacht naar de gelijkmaker. De kansen voor het doel van Amsvorde werden groter. Tom Beekman had tot 2 keer toe de gelijkmaker op zijn schoen en hoofd, maar de bal leek er niet in te willen. En zoals een oude voetbalwet luidt, viel de bal aan de andere kant wel. Een schot uit de tweede lijn werd door keeper Ording niet goed ingeschat en vloog over hem het heen, het doel in. Zo kwam Amsvorde wederom op een marge van twee doelpunten en had BFC nog ruim een half uur de tijd om de wedstrijd om te gaan zetten. De druk werd opgevoerd en er werd met meer lef gespeeld na deze 1-3. Freek Rovers viel in en kwam op de rechtshalfpositie te spelen, wat betekende dat Julian v/d Lek naar zijn favoriete linie, de aanval, verhuisde en BFC met drie spitsen op zoek ging naar wederom een aansluitingstreffer. Na een domme handsbal, in het eigen strafschopgebied, van een verdediger van Amsvorde mocht Dico Knevel wederom aanleggen vanaf elf meter. Ook dit maal faalde hij niet en schoot hij BFC naar 2-3. Inmiddels waren ook Tim Koeman en Jack Hodde ingevallen aan de kant van BFC. Zij zagen hoe Tom Beekman werd gevloerd in opnieuw het zestienmetergebied van Amsvorde en ook dit keer zag de scheidsrechter hier een penalty in. Zo kon Dico Knevel tien minuten voor tijd gaan zorgen voor zijn tweede hattrick van het seizoen en de belangrijke gelijkmaker. Na tweemaal voor de linkerhoek van de keeper te hebben gekozen, besloot hij dit maal de keeper aan zijn rechterkant te passeren en zo kwam BFC op gelijke hoogte in de slotfase van het duel. Het zou allemaal nog veel mooier worden voor de Bussumse ploeg. Invaller Tim Koeman kreeg in de 90e minuut na een snelle aanval aan de rechterkant van het veld de bal, via Sanne van Haarlem, voor zijn befaamde linker. Met een prachtig schot over de Amersfoortse keeper, ‘kuste’ de bal de lat nog en vloog prachtig tegen de touwen. Uitzinnige vreugde was het gevolg. De laatste minuut werd de voorsprong vastgehouden en zo voert BFC na vier wedstrijden nog steeds de ranglijst aan, en heeft het evenals Zeist en Vriendenschaar 12 punten uit 4 wedstrijden. Met de veerkracht die deze middag getoond is, kijkt BFC met een goed gevoel uit naar de uitwedstrijd tegen ’t Gooi die zondag 2 oktober om 14.00 uur zal aanvangen.

(Word ook lid van de facebookpagina van BFC 1: www.facebook.com/bfcbussum1)