BFC pakt 3 punten, echte revanche blijft uit

BFC – Laren’99 (1-2) 3-2

Afgelopen zondag had BFC een revanchewedstrijd in gedachten. Aan het begin van het seizoen werd namelijk op beschamende wijze in Laren verloren met liefst 6 – 1.

De motivatie was dus aanwezig om een goede wedstrijd op de mat neer te leggen.

Hoewel BFC het overwicht had, kwam Laren via een counter toch op voorsprong. Ze werden daarbij wel een beetje geholpen, omdat dat Koen bij het wegwerken de bal verkeerd raakte, en zo de spits van de tegenstander perfect diep stuurde. Hij werd nog wel gehinderd door Mathijs en ook Aaron leek er op tijd bij te zijn. Vanaf de kant leek het er niet op dat de bal de goal ingeschoten zou worden, maar het tegendeel werd waarheid.

Een vrij vroege 0 – 1 stond op het scorebord.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, raakte BFC niet van slag. Dit zal onder andere te maken hebben met het feit dat het voetballend niet heel slecht ging…

BFC ging dus op zoek naar de gelijkmaker. En kreeg daar ook enkele kansen voor. Vooral over rechts kwamen Koen en Joris regelmatig goed door en leverden ook nog eens bruikbare voorzetten af, echter het doelpunt bleef uit.

Tot dat na ruim een half uur spelen Juul met een goede uitval op links de bal vanuit een moeilijke positie met links in de verre hoek langs de keeper schoot. Een heel erg knappe goal, zeker gezien het feit dat hij toch echt rechtsbenig is!

Vlak voor rust kreeg BFC echter opnieuw een tegenslag te verwerken. Deze keer was het de razendsnelle nummer 7, die de vorige wedstrijd ook al voor veel gevaar zorgde, die liefst 3 BFC’ers uitspeelde, dit keer op techniek, om vervolgens op prachtige wijze de 1 – 2 voorsprong voor de Larenaren op te tekenen.

BFC had in de tweede helft dus iets goed te maken.

Dit lukte alleraardigst, omdat er geen gekke dingen gedaan werden. Het vertrouwen in een goede afloop leek aanwezig.

Dico, die aardig in de wedstrijd zat, kreeg had het op zijn heupen, en schoot de bal vanaf iets buiten de 16 ongenadig hard en schitterend richting de kruising binnen. 2 – 2 en de thuisploeg wilde meer. En dat kreeg het uiteindelijk ook. Een gelijkspel had deze wedstrijd niet misstaan, maar BFC verdiende over 90 minuten spelen, zeker op basis van de veel sterkere tweede helft weldegelijk de overwinning.

Walter, die nogal eens prat gaat op zijn zaalvoetbalkwaliteiten, kon het niet nalaten dit te etaleren. Ruim een kwartier voor tijd was hij in balbezit op de achterlijn en was daarmee niet ver verwijderd van het bos. Hij maakte daar nuttig gebruik van en stuurde zijn directe belager er vol in, bediende Juul op maat, die de bal voor het intikken had en zo de 3 -2 scoorde.

De wedstrijd bleef spannend en met dank aan een schitterende redding van Aaron, behaalde BFC drie punten

Volgende week wacht alweer een revanchewedstrijd en ook die is thuis. Dit keer dient er iets rechtgezet te worden tegen onze buren uit ’s-Gravenland.
We rekenen op mooi weer en mede daarom ook op een massaal aanwezig publiek…!