BFC onder-10 winnaar Joer-toernooi!

Zaterdag speelde BFC onder-10 het Internationale Joer-toernooi in Landsmeer, met 23 andere topteams uit Nederland, België en Duitsland.

In de vijf poulewedstrijden van elk een kwartier werd er gewonnen van VV Maarssen (2-0), KSV (3-0), onze Duitse vrienden van SG Kaarst (8 of 10-0, zelfs de scheids was de tel kwijt) en RK EDO (3-0). Tussendoor werd er een keertje nipt verloren van SDZ (1-2). In elk geval leverde deze fraaie reeks een eerste plek op in de poule.

De kwartfinale tegen PCVC leverde een spannende strijd op, met een sterker BFC dat moeilijk tot scoren kwam. Uiteindelijk scoorde Tijl de verdiende 1-0 en wist het team deze voorsprong keurig te consolideren tot minuut 15. Resultaat: een mooie halve finale-plaats!

De halve finale tegen de sterke polderjongens van Purmerstein leverde ook weer een spannende wedstrijd op, die werd beslist door een vlammende free kick van man-in-vorm Pieter…deze streep leverde de mannen een prachtige finaleplek op!

De finale beloofde een zinderende pot te worden tegen de kerels van Forza Almere, waarbij de geruchten over hun sterspeler Martin naarmate de aftrap naderde steeds groteskere vormen begonnen aan te nemen onder de BFC-ers. Hij zou naar Engeland gaan verhuizen. Naar Manchester! Naar City of United! Cut the crap dacht Awi, en zorgde dat deze topper de hele wedstrijd werd vastgezet en nauwelijks een bal kreeg. Locken die kerel! 😉 En wat dacht Pieter? Niet heel veel in de eerste 12 seconden van de wedstrijd, want gelijk vanaf de aftrap knalde hij de bal snoeihard langs de keeper, 1-0 BFC! Wat een start! Forza was niet geheel onder de indruk van de snelle achterstand en wist binnen een paar minuten weer op 1-1 te komen. Toen vond Jop het wel mooi geweest en knalde een vrije trap in 1 keer over de keeper, vanaf een meter of 30, ongelofelijk! Vlak voor tijd vloog ook de 3-1 er nog in en was de toernooi-overwinning een feit, wat een knappe prestatie van deze 2006-ers!

Als beloning mogen de mannen in het voorjaar meedoen aan het Joer-proftoernooi. En met de complimenten van de toernooileiding op zak (‘dit BFC-team misstaat qua niveau niet in het rijtje Schalke, Feijenoord, Ajax) valt er nog naar iets heel moois toe te leven!

Nog even een introductie van deze helden:

Mees: onvermoeibare linksback. Was niet op fouten te betrappen. Altijd gevaarlijk bij corners.

Tijl: speelde een toptoernooi op de rechterflank. Vonden ook de scouts van Ajax trouwens.

Quinten: kwikzilverige linksbuiten, komt er met rasse schreden aan!

Seth: wat een topkeeper! Behoedde het team meerdere keren voor een tegengoal, stond aan de basis van mooie aanvallen.

Jack: de man van de panklare assists. Wist er daarnaast zelf ook weer een mooi aantal in het net te krijgen.

Abel: bestreek hardwerkend de gehele linkerflank en wist ook nog het doel tweemaal te vinden!

Jop: onze Kaiser centraal, scoorde een fenomenaal doelpunt in de finale. Check voetbal.nl op Facebook komende week en stem!

Oliver: wat een drive heeft deze man! Dribbelt en scoort, altijd en overal.

Pieter: spits in vorm, powerhouse op 9. Kent het woord ‘intikkertje’ niet. Knallen!

Zep: man met overzicht achterin, wist in zijn 2 minuten als spits ook nog te scoren!

Joop: teammanager in hart en nieren. Stond ook als coach z’n mannetje.

Awi: taktisch meesterbrein en motivator. Haalt het beste in de jongens naar boven. Zong einde dag het ‘Juppie juppie juppie’ als hardste mee – en terecht! 😉

BD

Onderstaande filmpjes moet je eerst even opslaan.

goal Jop

Juichen!

Juichen!