BFC O14-1 wint met uitgedunde selectie en met gelegenheidscoach van Hercules

Met een uitgedunde selectie en met een gelegenheidscoach heeft BFC O14-1 de laatste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Utrecht werd Hercules met 1-2 verslagen.

Na het vroegtijdig stoppen van trainer/coach Junior Hulst was het de bedoeling dat Hendrin Khandhan, coach van O15-1, de laatste uitwedstrijd van O14-1 zou coachen. Ware het niet dat hij zich op de wedstrijddag ziek meldde. Gelukkig toonde voetbalvader Gerald Cartigny zich bereid de coaching voor zijn rekening te nemen. Helemaal vreemd was deze functie niet voor hem. Eerder trainde hij – met veel succes – een groot deel van de selectie in de F en E. Gerald had voor het duel met Hercules de beschikking over slechts elf spelers. Nadenken over wissels hoefde hij derhalve niet.

Na het verlies tegen VVIJ was BFC erop gebrand de wedstrijd tegen de Utrechtse traditieclub te winnen. Al was het maar om met een goed gevoel aan het kampioensduel met DOVO te beginnen. De eerste helft waren de bezoekers ook de bovenliggende partij. Maar tot scoren kwamen zij niet. De thuisploeg had meer geluk. Een sporadische aanval leidde direct tot een treffer: 1-0.

Ook na de rust was BFC sterker. Kay Lefeber zorgde uit een vrije trap van David Jonckheer voor de bevrijdende gelijkmaker. Daarna had Hercules de beste mogelijkheden, maar was het uiteindelijk Felipe Cartigny die vlak voor tijd BFC naar de overwinning schoot. Komende zaterdag (13 mei, 12.00 uur) wacht het laatste thuisduel. DOVO is de tegenstander. Een remise volstaat voor het kampioenschap.

Gelegenheidscoach Gerald Cartigny spreekt de spelers in de rust toe.