BFC O14-1 wint ‘tussendoortje’ van Zuidvogels

Voor BFC O14-1 was het bekertreffen met Zuidvogels O14-1 niet meer en ook niet minder dan ‘een tussendoortje’. De prioriteit ligt bij de competitie. Maar ook dit intermezzo werd gewonnen: 0-2.

Na twee achtereenvolgende competitiezeges (WV-HEDW en Fortuna Wormerveer) en een gewonnen midweeks oefenduel met MSV’19 (7-0), was BFC O14-1 er alles aan gelegen om ook het bekerduel met Zuidvogels winnend af te sluiten. Die goede bedoelingen waren aan het begin van de wedstrijd echter nog niet te zien. Met de langgeblesseerden Michiel Gebbink en Kay Lefeber weer op de bank, begon het elftal van trainer Junior Hulst uitermate stroef aan de wedstrijd op sportpark Wolfskamer. In een te laag tempo werd het vijandelijke doel gezocht. Vanwege het ontbreken van David Jonckheer en Felipe Cartigny vormden Bart van der Veen, Dyago Bos, Sam Altena en Fjodor Prent de gelegenheidsaanval. Dit viertal kon weinig uitrichten tegen de Huizer verdedigers. Als er al enig gevaar was, dan kwam dat van de middenvelders Lukas Dupuits en Renzo Ohler. Met name laatstgenoemde was erop gebrand om tegen zijn oud-ploeggenoten indruk te maken. Lukas brak na twintig minuten de ban. Zijn vrije trap vanaf een meter of twintig belandde stijf in het kruis: 0-1.

img_3236

Na de rust had BFC (met O14-2-spelers Roemer Duin en Jelle van Dam ook op de bank) opnieuw het betere van het spel. Kay maakte zijn comeback als gelegenheidsspits. Die terugkeer was van kortere duur na een tijdstraf van tien minuten wegens praten tegen de scheidsrechter. Michiel beloonde zijn invalbeurt bijna met een doelpunt. Koud in het veld kon hij alleen op het doel af. Zijn inzet strandde op de doelman. Sam zorgde halverwege de tweede helft voor de verdiende tweede treffer. Het mooie voorbereidende werk was van Roemer Jansen. Renzo zag zijn ‘droom’ om te scoren letterlijk uiteen spatten op de lat.

Zaterdag wacht het competitieduel in en tegen Volendam. Dan kan BFC O14-1 op volle oorlogssterkte laten zien waartoe het werkelijk in staat is.