BFC O14-1 weer koploper na zwaarbevochten zege

Na een zwaarbevochten zege (1-2) op PVCV is BFC O14-1 weer koploper in de hoofdklasse E. De zege werd pas in de blessuretijd veiliggesteld.

Tegen een surrealistisch decor van een half afgebouwd nieuw clubhuis speelde BFC O14-1 in Vleuten de eerste competitiewedstrijd sinds een maand. Tegenstander PVCV werd eerder op de Meerweg al met 2-0 verslagen. En net als eerder in Bussum was BFC ook in Vleuten de eerste helft heer en meester. Tot doelpunten leidde dat overwicht evenwel niet. Felipe Cartigny was er vlak voor de rust nog het dichtst bij: zijn schot schampte de lat.

Na de pauze (met Dyago Bos in het veld voor Olivier van der Eijk en Sam Altena op de plek van Teun Wesseling) was BFC geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft domineerde. Er werd veel balverlies geleden en van een fatsoenlijke opbouw was geen enkele sprake meer. In het veld was er veel irritatie tussen de spelers onderling. Dat PVCV op voorsprong kwam, mocht dan ook geen verrassing heten: 0-1.

In een poging de eerste competitienederlaag af te wenden, offerde trainer Junior Hulst een verdediger (Roman van Eldijk) voor een aanvaller (Bart van der Veen). Vlak voor tijd maakte Dyago de gelijkmaker. Diezelfde Dyago, die een deel van zijn voetbalopleiding in Duitsland genoot, was ver in blessuretijd ook verantwoordelijk voor de winnende: 1-2. Na afloop werd dan ook de beroemde uitspraak van de Engelse voetballegende Gary Lineker aangehaald: ‘Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende negentig minuten en op het einde winnen de Duitsers.’

Komende zaterdag wacht Hercules. De wedstrijd op de Meerweg begint om 12.30 uur.