BFC O14-1 start voorjaarscompetitie met zege op PVCV

BFC O14-1 is de voorjaarscompetitie begonnen waarmee het de najaarscompetitie is geeindigd: met winnen. PVCV O14-1 werd met lege handen terug naar Vleuten gestuurd: 2-0.

Waar de KNVB veel energie stopt in de ontwikkeling van de jongste voetballers (lees de berichtgeving op deze site), lijkt het alsof de bond de indeling van de junioren (lees: BFC O14-1) met een korreltje zout neemt. Het elftal van trainer Junior Hulst – die na dit seizoen vertrekt – eindigde in de hoofdklasse A op een mooie derde plek, maar moet in de voorjaarscompetitie starten in de hoofdklasse E.

Hoe het ook zij, BFC hervatte de competitie met het nodige elan. Met Fjodor Prent op de plek van de geblesseerde Renzo Ohler en met Teun Wesseling als vervanger van de zieke Sam Altena, werd PVCV op het zonovergoten sportpark Meerweg direct onder druk gezet. Tot echt uitgespeelde kansen leidde het veldoverwicht niet. De bezoekers uit Vleuten konden aanvallend ook weinig uitrichten tegen de weer uitblinkende Bussumse defensie. Felipe Cartigny zette BFC na twintig minuten op een verdiende voorsprong. Hij verschalkte de doelman na een schitterende pass van Michiel Gebbink: 1-0.

Ook na de rust had de thuisploeg (met Roemer Jansen in het veld voor Roman van Eldijk) het betere van het spel, maar tot meer doelpunten leidde het niet. Invaller Bart van der Veen maakte vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde door een mooie actie te belonen met een welgemikte schuiver: 2-0. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het Utrechtse Hercules.