BFC O14-1 maakt titelstrijd ongekend spannend

Door met 1-0 te verliezen van VVIJ heeft BFC O14-1 de titelstrijd in de hoofdklasse E ongekend spannend gemaakt. Alleen winst op DOVO in het laatste competitieduel volstaat voor het kampioenschap.

Bij winst op VVIJ was een gelijkspel in het laatste thuisduel met DOVO voor BFC O14-1 genoeg geweest voor de titel. Dat voor het kampioenschap nu een zege noodzakelijk is, heeft het elftal van Junior Hulst voornamelijk aan zichzelf te danken. De bezoekers startten slordig in IJsselstein. Er werd veel balverlies geleden en net als in voorgaande wedstrijden had de aanvalslinie hoegenaamd niets in te brengen. En toen Kay Lefeber vanwege een overtreding door de overijverige scheidsrechter voor tien minuten naar de reservebank werd verwezen, lag het initiatief helemaal bij de thuisploeg. Gerust werd er met een 0-0-stand.

Ook na de pauze was BFC niet in goede doen. Opnieuw werd veel balverlies geleden en opnieuw werden te vaak te moeilijke oplossingen gezocht. Dat VVIJ scoorde, mag dan ook geen toeval genoemd worden. Ondanks een Bussums wanhoopsoffensief in de slotfase bleef de 1-0 op het scorebord staan. En daarmee kwam een einde aan een reeks van elf competitiezeges op een rij. Voor de titel is een overwinning op DOVO op 22 april noodzakelijk. Het duel op sportpark Meerweg begint om 11.30 uur.