BFC O14-1 haalt uit tegen VVZ’49: 7-1

Na een week gedwongen rust heeft BFC O14-1 op niet misverstane wijze duidelijk gemaakt dat de ploeg kampioenskandidaat is. VVZ’49 werd met een 7-1-nederlaag terug naar Soest gestuurd.

BFC O14-1 was erop gebrand om na de thuiszege op PVCV de drie punten opnieuw op de Meerweg te houden. VVZ’49 was in dat opzicht de ideale tegenstander. De ploeg uit Soest was op papier de zwakste tegenstander in de poule. En ook in de praktijk bleken de bezoekers niet bijster indrukwekkend. Al na twee minuten opende Felipe Cartigny de score: 1-0. David Jonckheer verdubbelde die score acht minuten later via een fraaie corner. Slordigheid en nonchalance aan Bussumse zijde zorgden ervoor dat de gasten tot tweemaal toe de kans kregen tegen te scoren. Het was aan hun eigen falen te danken dat keeper Martijn Mostert niet werd gepasseerd. Opnieuw Felipe zette BFC op een marge van drie: 3-0. Ondertussen was centrale verdediger Melle Muller geblesseerd uitgevallen.

BFC kwam na de rust ongeconcentreerd uit de kleedkamer. VVZ’49 profiteerde daarvan en zorgde al na twee minuten voor de – naar later bleek – eretreffer: 3-1. Met alle wissels (Bart van der Veen, Dyago Bos, Sam Altena en Fjodor Prent) in het veld, herpakte BFC zich en via twee doelpunten van opnieuw Felipe kreeg de score een mooier aanzien: 5-1. Michiel Gebbink kreeg de handen op elkaar toen hij met zijn rechter ‘chocolade’ been de zesde treffer maakte. Sam Altena zorgde voor het slotakkoord.

Komende zaterdag wacht in Bussum DOVO. Deze tegenstander uit Veenendaal werd eerder in de najaarscompetitie thuis nog met 3-0 verslagen.

Felipe Cartigny krijgt na zijn vier goals een publiekswissel.