BFC O14-1: doelpunt voor een jarige voetbalvader

Je jarige vader voor de wedstrijd beloven een doelpunt voor hem te maken. Michiel Gebbink deed het en maakte zijn belofte waar. Door zijn goal en die van Bart van der Veen won BFC O14-1 opnieuw. Dit keer van VVIJ: 2-0.

Niets en niemand lijkt op dit moment BFC O14-1 uit zijn evenwicht te kunnen brengen. Ook een heuse 1 april-grap niet. Bas Nijhuis was aangekondigd als arbiter, maar kwam niet. Scheidsrechter Yannick Noteboom was er gelukkig wel en zag dat de thuisploeg zijn elfde competitiezege op rij behaalde. Gemakkelijk ging het niet. BFC startte sterk, maar moest gaandeweg de eerste helft toekijken hoe VVIJ het initiatief naar zich toetrok.

Net als in voorgaande wedstrijden leunden de Bussumers te veel op de defensie. Maar net als in die voorgaande duels gaven de verdedigers geen krimp. Niet voor niets heeft BFC het minste aantal doelpunten tegen in de hoofdklasse E. Michiel Gebbink deelde vlak voor de rust een psychologische klap uit door de 1-0 te maken. Een doelpunt als bevrijding en als cadeau voor zijn jarige vader.

Na de pauze herpakte de thuisploeg zich en hernam het initiatief. Dat leidde tot een aantal kansen. Bart van der Veen maakte aan alle onzekerheid een einde door zijn sterke invalbeurt te bekronen met een doelpunt: 2-0. In de eerstvolgende thuiswedstrijd (op 22 april tegen DOVO) kan BFC de titel veiligstellen.

Niet Bas Nijhuis maar Yannick Noteboom was de scheidsrechter van dienst.