BFC O14-1 boekt negende competitiezege op rij

De 1-3-overwinning op VVZ’49 betekende voor BFC O14-1 de negende competitiezege op rij en consolidatie van de koppositie. 

Op papier was het duel met VVZ’49 een ‘makkie’. De Soesters zijn nog puntloos en bungelen onderaan de ranglijst. En in de wetenschap dat het thuisduel met 7-1 gewonnen was, werd door sommigen voor de wedstrijd al gedagdroomd over een uitslag met dubbele cijfers. De praktijk bleek echter anders uit te pakken. Net als in de voorgaande duels met PVCV en Hercules was het rendement van de aanval te laag. De voorwaartsen wisten zich geen raad met de vele mogelijkheden die hun geboden werden. Renzo Ohler brak pas in de twintigste minuut de ban. Felipe Cartigny verdubbelde de marge even later. Met die 0-2-voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust was BFC onherkenbaar. David Jonckheer maakte weliswaar nog een doelpunt, maar daar was in zekere zin alles mee gezegd. Dat VVZ nog kon tegenscoren was in dat opzicht veelzeggend. Enkele BFC’ers waren drukker met commentaar leveren op de scheidsrechter, dan zich druk te maken over hun eigen spel. Geheel terecht beklaagde de arbiter zich na afloop hierover bij BFC.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DOVO op het programma. De Veenendalers staan met twee punten minder tweede op de ranglijst.