BFC o10 on tour: Krokustoernooi vv Katwijk

Een BFC o10 team mocht gisteren opdraven op het befaamde Krokustoernooi van vv Katwijk, één van de Bollenstreekgiganten.

In de eerste groepswedstrijd bleek Purmersteijn wederom een geduchte tegenstander. De BFC-ers moesten nog wat aan elkaar wennen, de tegenstanders waren al wel aardig op elkaar ingespeeld met als gevolg een 0-1 nederlaag. Niet helemaal onterecht;

Een half uur later moesten de mannen alweer aantreden tegen Quick en in deze pot lieten de BFC-ers zien wel degelijk aardig te kunnen ballen, er werden volop kansen gecreëerd en in deze 20 minuten gingen er 3 in; lat, paal en doellijn stonden een hogere score in de weg. Uitslag 3-1!

De beslissende groepswedstrijd mochten de mannen spelen tegen Alphense Boys, nummer 2 op de lijst van Nederlandse jeugdopleidingen. De stijgende lijn in het spel zette zich ook in deze 20 minuten voort en ook deze wedstrijd werd gewonnen, 2-1! Waar de jongens enigzins in mineur waren gestart stonden ze nu toch gewoon weer in de kruisfinales!

We kennen allemaal de beroemde mistwedstrijd van Ajax, maar deze kruisfinale gaat de boeken in als ‘Sneeuwwedstrijd van BFC’. Een enorme sneeuwstorm overviel het sportpark en daar waar normaal gesproken een halve finale-tegenstander (DHC uit Delft) al lastig genoeg kan zijn, moesten er nu ook nog wind, sneeuw en een spekglad veld worden getackeld. En dat deden de mannen dus. Wie er scoorde en hoeveel doelpunten er gemaakt werden was voor de toeschouwers nauwelijks te zien, maar het schijnt dat de blauwbekkende Azzurri met 5-0 van het veld gingen. Ik heb ook ergens 7-0 gehoord. Anyway, de finale bereikt!

De finale had hetzelfde affiche als de openingswedstrijd, wederom tegen Purmersteijn dus. De elementen speelden dit keer geen rol, en met de stijgende lijn in het spel in het achterhoofd zou zich wel eens een mooi scenario kunnen ontvouwen. Remember EK 1988! Met veel beter spel werd Purmersteijn dit keer wel onder druk gezet en speelde het spel zich met name op de helft van de tegenstander af, hulde daarvoor. Een beslissend doelpunt bleef uit, er belandde na een mooi opgezette aanval nog wel een bal op de paal… ook al zo’n klassieker, maar nu in een BFC-jasje.

Penalties dus! In die loterij bleek Purmersteijn dit keer de gelukkige en werd er helaas met 1 pingel verschil verloren.

Al met al weer een mooie middag toernooivoetbal voor de jongens, en wederom een ervaring en grote beker rijker!

BD