BFC o10 – Amsterdam Youth Indoor

Afgelopen zondag mochten de BFC onder-10 techneuten onder leiding van meesterbrein Awi zich melden op het sterkbezette Amsterdam Youth Indoor-toernooi, alwaar kon worden gestreden om één van de drie felbegeerde tickets voor het BVO-festijn op 9 en 10 januari.

Om dat doel te bereiken moesten er eerst in de poulefase 5 wedstrijden worden gespeeld, waarin de eerste plek werd behaald met het mooie puntentotaal van 13 uit 5:

BFC – ABN AMRO 3-0 (opwarmer)

BFC – HV/Veerhuys 2-0 (topper tegen zaalvoetbalselectie)

BFC – dvc Buiksloot 0-0 (straatvoetbal)

BFC – FC Lisse 1-0 (geen krachten verspild)

BFC – Roda ’23 2-0 (op klasse)

De eerste plaats leverde een kwartfinale op tegen de beste nummer 3 van de poules A, B en C: wederom dvc Buiksloot, het enige team waar de mannen puntverlies tegen hadden geleden. En er moest nu wèl gewonnen worden voor die plek op het affiche van 9 en 10 januari! Na een kwartier stond er 1-1 op het scorebord, pingels dus! Kijken wie er het hoofd koel kon houden….en gelukkig voor ons stond die ‘wie’ bij ons tussen de palen, super-Seth wist er twee te stoppen, halve finale dus!

De halve finale tegen De Betrokken Spartaan leverde een spektakelstuk op met onder meer een gele kaart (3 minuten tijdstraf voor de Rotterdamse keeper), een onterechte penalty, 4 velddoelpunten, vechtvoetbal en hogeschooltiki-taka. En na het laatste fluitsignaal met een 3-2 stand op het bord een terechte gekwalificeerde winnaar, BFC!

Met het felbegeerde ticket op zak werden in de eindstrijd de degens gekruist met de Amsterdamsche FC, die al snel op 1-0 kwam. Uiteraard werd deze goal weer snel gepareerd door de Bussumsche, waarna zich een taktisch spel ontspon met weinig kansen over en weer…het bleef bij 1-1, weer een penaltyserie dus! Helaas voor ons was AFC dit keer de gelukkige, maar daar heeft geen van de aanwezigen lang over getreurd. Wat een topprestatie van deze helden uit 2006, mannetjes die drie jaar geleden nog in de bak speelden en nu al als routiniers een dag lang een toptoernooi speelden!

Wie zijn deze helden?

Zep Boerboom: captain met klasse, man met de Zidanes in de verdediging. Deze truc heet over 10 jaar ‘een Boerboom’, mark my words!

Seth Kroon: koelbloedige klasse-keeper. Clean sheet na de poulefase en wist bovendien 3 pingels te stoppen. Eat that Cillessen!

Abel Reichert: skills en power op de linkerflank, rondde tevens een prachtige aanval af met een lekkere goal!

Tijl Fontein: razendsnelle dribbelaar op de rechtervleugel: verdedigen, aanvallen, scoren, alles op volle kracht en altijd vooruit!

Jack Dijk: kaatsend aanspeelpunt voorin. Scoorde een echte Jackie-goal na een mooie zaal-solo!

Jop Versteeg: klasbak op rechts, scoorde met onder meer een afstandsschot en een lobje. Coachend, kaatsend en scorend op dreef!

Oliver Koster: altijd fanatieke dribbelaar aan de zijkant, scoorde met een bekeken bal over driekwart veld in de halve finale. Kijkt uit naar het weerzien met z’n Ajax-matties!

Pieter Veenboer: ‘Piet Schiet’ en ‘Pistol Pete’ zijn slechts enkele bijnamen voor deze man met kruit in z’n CR7’s. Veel-scorend fenomeen in de aanval!

Over een dag over 12 staat deelname aan het BVO-toernooi op het programma, uiteraard houden we jullie op de hoogte!

BD