BFC Meiden laten zich zien bij Victoria

Zaterdag 17 juni kleurde het blauw aan het Jagerspaadje. Drie BFC meidenteams – JO9-9M, MO15-1 en MO17-1 – deden mee aan het meidentoernooi bij HC&FC Victoria.

De meiden van JO9-9M speelden met een team dat bestond uit vijf speelsters van het kampioensteam en drie nieuwe meiden die al enkele weken mee hadden getraind en nu hun eerste wedstrijd mochten spelen. Met dit nieuwe team werd meteen goed gecombineerd en mooie doelpunten gemaakt. De eerste twee wedstrijden eindigde in overwinningen. In de laatste wedstrijd ging het om de toernooizege, tegen SDO. Voor onze meiden een bekende tegenstander, met veel talent en kracht aan boord. In de competitie voor de winterstop werd twee keer met duidelijke cijfers verloren. Nu ging de strijd gelijk op, en leek BFC zelfs iets sterker. Een handsbal zorgde voor de beslissing, in deze leeftijdscategorie zelden bestraft met een penalty. Deze keer wel, en de strafschop werd onberispelijk ingeschoten door de SDO-aanvaller. Een tweede plek waar de meiden trots op kunnen zijn.

‘s Middags was het de beurt aan MO17-1 en MO15-1. Het team van Miloud El Bachiri (MO17-1) had helaas te maken met enkele late afzeggingen waardoor het goed uitkwam dat Lars Lommen met zijn team (MO15-1) ook moest aantreden. Met wat soepele sprintjes tussen de velden kon er steeds een compleet team in het veld staan. MO17-1 speelde een sterk toernooi, maar kwam net een sterker team tegen in Waterwijk en eindigde verdienstelijk tweede.

MO15-1 speelde een soeverein toernooi. Een wedstrijd gelijk geëindigd, na een afgekeurde goal vanwege vermeend buitenspel. De rest overtuigend gewonnen, met fraaie combinaties en technische hoogstandjes die door de meegereisde supporters met applaus werden onthaald. Trots mochten de meiden de beker met de grote oren omhoog houden.

Dank tot slot aan HC&FC Victoria voor het gezellige toernooi.

Warming up JO9-9M

JO9-9M doet enthousiast mee aan de warming-up

MO15-1 toernooiwinnaar

Trotse toernooiwinnaars!

Floor in de spits

MO17-keeper Floor nam afscheid en speelde in haar laatste wedstrijd als spits.