BFC MD1/MC3 vliegende start

BFC MD1/MC3 – Buitenveldert MC2

Dit seizoen heeft BFC voor de meisjes D voor het eerst een selectieteam geformeerd, de MD1. Al snel bleek ons team te sterk in de MD1-poule: na 4 wedstrijden hadden we een doelsaldo van 55-0. Dat is natuurlijk niet goed voor de ontwikkeling van de meiden, en evenmin voor de tegenstanders. Tot aan de winterstop zijn we daarom nu (tijdelijk) MC3, en za 29 oktober stond de eerste MC-wedstrijd op het programma: tegen Buitenveldert MC2. Spannend, want hoe zouden onze speelsters het fysieke verschil en verschil in leeftijd ervaren? Hoe gaat het ze af met 2×35 minuten speeltijd?

Onder spelleiding van Eddy Bos, begonnen de meiden eerst een paar minuten met afwachtend spel. Wat een reuzinnen stonden er tegenover ze! Maar al snel scoorde Lara (rechtsbuiten) met een mooie, snelle actie 1-0. En toen begon de machine te draaien. Met goed positiespel, mooie combinaties, en gevaarlijke passes kwamen we op 3-0. Buitenveldert maakte 3-1 met een punter net boven de handen van keeper Imke (ons eerste competitiedoelpunt tegen). Maar daarna kwam de MC3 pas echt los. Soms liepen aanvallen, die vaak begonnen bij Imke, over 6 of 7 speelsters voordat een van de spitsen de aanval afmaakte, met fraaie doelpunten (Lara: 2, Dewi (spits) 4, Susanna (linksbuiten) 2 en Florien (midmid) 2). Naarmate de wedstrijd vorderde groeide het aantal toeschouwers langs de lijn, zelfs ouders die eigenlijk voor een andere wedstrijd waren gekomen, kwamen polshoogte nemen wat zich hier afspeelde ……

De einduitslag was 10-1. Een hele goede prestatie waar de meiden trots op mogen zijn. De kracht van het team zit ook in de brede basis. We misten twee echte basisspeelsters (Bloem, rechtsbuiten en Juliette centrale verdediger), maar hun posities werden kundig en met flair ingenomen door Lara respectievelijk Lotte en Linde. Ook de vleugelverdediging speelde goed aanvallend voetbal. Speciaal compliment voor Leonie en Lobke, en voor onze drie jonge speelsters (ex ME1) op het middenveld, Roos, Fenna en Menthe met een prima uitstraling. Klasse zo hoor meiden!

Gezien de stand in de poule, zal het de komende weken beslist zwaarder worden. Za 5 november belooft sowieso spannend te worden: de “derby” BFC MC1 – MC3. Er schijnen al weddenschappen gesloten te zijn….. Kom za 5 november kijken hoe het meisjesvoetbal van BFC floreert!

Stephan en Andre
Coach en trainer MD1/MC3