BFC MC1 gepromoveerd naar de 1e Klasse!

BFC MC1 gepromoveerd naar de 1e klasse!

 

MC1 heeft een prima najaarseizoen achter de rug. Alle elf wedstrijden in zowel competitie als bekerpoule gewonnen, met een doelsaldo van 81 – 4. Alleen in de oefenwedstrijd afgelopen zaterdag tegen de jongens D5 moest de MC1 de tegenstander met 0-1 voor zich laten, maar de D5 wordt dan ook professioneel getraind …… Na de winterstop spelen we 1e Klasse, en hopelijk krijgen we dan veel meer tegenstand. Ons sportieve doel wordt in deze 1e Klasse hoog te eindigen, en een serieuze poging te doen voor een verdere promotie naar de Hoofdklasse in ons tweede jaar als MC1 (seizoen 2013/2014).

 

Achter al deze cijfers staat een team met een uitmuntende teamgeest, hoge  opkomst op trainingen en wedstrijden, en met technisch mooi en veel aanvallend spel. Het team bestaat uit een sterke generatie speelsters die elkaar soms al zeven jaar kennen en veel complementaire kwaliteiten hebben. Maar ook de nieuwkomers dit seizoen, Ghong, Jip en Florine, hebben hun plaats in het team snel  gevonden.  Met de nieuwe selectietrainingspakken van BFC, en een geoliede warming-up maakt het team al voor de wedstrijd veel indruk  bij tegenstanders.

 

Onze eerste keepster Imke traint inmiddels mee met de keeperstraining selectie D-jongens. Inmiddels zijn wij ook als trainers zelf bezig met het verder verbeteren van de trainingen volgens de principes die wij leren in de KNVB-cursus voor juniorentrainer die nu bij BFC wordt gegeven. Ons team wordt woensdag 9 januari getraind door een aantal trainers uit deze cursus onder supervisie van John Kaersenhout van de KNVB, tevens coach/trainer van dames 1 Topklasse Saestum.

 

Kortom, ons team staat positief in de picture!

 

Wij zijn trots op de inzet, houding en prestatie van al  onze 15 speelsters, en hopen op een succesvolle voortzetting van ons team in de 1e klasse!

 

Stephan Beffers (coach/trainer)

André Peters (trainer/coach)