BFC JO9-2 schiet weer met scherp

Een Siberisch koufront hield Europa de voorgaande weken in zijn greep en dat bood menig wintersportliefhebber de mogelijkheid  de schaatsen onder te binden of skigebieden op te zoeken. Toch was het ook wel lekker om weer naar een potje voetbal te kunnen kijken. Het kriebelde weer flink bij de mannen van de JO9-2 en dat werd al gauw zichtbaar.

Als een beer die uit zijn winterrust was ontwaakt en hongerig op zoek ging naar voedsel zo gingen de jongens op jacht naar doelpunten.  Het fluitsignaal had nog maar net geklonken of het was de Bussumse brigade die al direct de score opende. De tegenstander van vandaag, Hoogland, werd al vroeg vastgezet en kreeg geen enkel moment de tijd om na te denken hoe ons spel ontregeld kon worden. Er was simpelweg geen houden aan.

Het begint erop te lijken dat de ploeg van coach Rico is verworden tot een kermisattractie. Overal waar het zijn (schiet)tenten opslaat worden tegenstanders met monsterscores en flitsend spel aan de zegekar gebonden. Leuk om te zien was dat de trainingsvormen duidelijk zichtbaar waren in de wedstrijd. Combinaties werden weer vlot opgezet waarbij de driehoekjes bijzonder mooi werden ingekleurd. Daarnaast werd er bij tijd en wijle lekker afgerond. Eindstand 14-3!  Een score die nog hoger had kunnen uitvallen. Maar goed, het is ook wel verklaarbaar dat de concentratie afneemt en afspraken niet meer worden nagekomen wanneer het zo soepeltjes gaat.

Duidelijk is dat het de de JO9-2 makkelijk af gaat. Te makkelijk als je het menigeen vraagt. Vele toeschouwers, waaronder een aantal BFC-trainers, waren de mening toegedaan dat er eigenlijk geen sprake is van een competitief element. Het is leuk om een keer ruim te winnen maar wanneer de scores iedere wedstrijd alleen maar groter worden moet je je afvragen of dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het team.

Hulde voor de tegenstander van vandaag. Ondanks het machtsvertoon van BFC bleven de Hooglanders met evenveel sportiviteit en enthousiasme voetballen. Er viel geen onvertogen woord. Uiteindelijk wisten ze er drie goals in te prikken en het was ze eerlijk gezegd meer dan gegund. Bijzondere complimenten dan ook aan het adres van de coach en spelers van Hoogland.

Volgende week spelen we uit tegen Soest. Hopelijk met meer weerstand dan in de laatste drie wedstrijden. Benjamin is dan ook weer van de partij. Vandaag ontbrak hij als gevolg van een lichte hersenschudding.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Sem (6), Giosué (3), Johan (3) en Willem (2)

LV – 10 maart 2018