BFC JO9-2 pakt uit en eist zege op

Het duurt nog heel even voordat het Sinterklaasfeest los barst maar toch leek het alsof het heerlijk avondje reeds was gekomen want de formatie van Van der Thiel was ouderwets op dreef. De Sinterklaasgedachte werd niet gekenmerkt door het feit dat de tegenstander met cadeautjes strooide. Integendeel. Sporting Almere speelde fysiek en had enkele behendige spelertjes rondlopen maar het waren juist onze jongens die de “goedheiligman-gedachte” uitdroegen door het massaal toegestroomde publiek op een flitsend potje voetbal te trakteren. Wat vliegt de tijd dan toch snel voorbij.

Geen zieken of geblesseerden vandaag. Onder het oog van een opvallend grote groep spelersmoeders kwamen de jongens op een vroege 1-0 voorsprong. In een kort tijdsbestek werd dit door de Almeerders teniet gedaan die dan ook met 1-2 langszij kwamen. Dat was het startschot dat zou leiden tot een duel van hoogstaand niveau.  Onze JO9-2 was hongerig, fel, onverstoorbaar en speelde als een raket. Iedereen ging voor elkaar door het vuur en dan zie je dat het een keer gaat gebeuren. Combinaties lopen vloeiend, de ballen vallen goed en de afronding gebeurt met finesse. De trainingsarbeid betaalt zich uit en de eerste tekenen van een hecht geheel zijn duidelijk zichtbaar.

Het stond 7-2 toen het eindsignaal klonk maar de score had zomaar hoger uit kunnen vallen als het vizier, van beide partijen, nauwkeuriger was afgesteld. Het houtwerk werd een flink aantal keren geteisterd maar zelfs deze momenten brachten de toeschouwers in vervoering.

Het krijgen van de geest is de aftrap voor verandering maar ook is het slechts het begin. Vandaag gingen het spelniveau en resultaat hand in hand. Laat dit dan de opmaat zijn naar een mooie reeks alvorens de jongens mogen gaan genieten van het naderende kerstreces.

Volgende week wacht de confrontatie met VVA/Spartaan in Amsterdam. We gaan het zien.

Doelpunten werden vandaag gescoord door Giosué (3), Johan (2), Sem en Thijs.

LV – 25 november 2017