BFC JO9-2 indrukwekkend naar tournooizege!

Het einde van de Kerstvakantie komt in zicht maar vandaag mochten onze mannetjes van BFC JO9-2 aantreden op de laatste dag van het kersttournooi van IJsselmeervogels. Een zaalvoetbaltournooi waar reeds geruime tijd reikhalzend naar werd uitgekeken. Dat het tournooi serieus werd genomen bleek wel uit het feit dat er gisteren lekker een potje zaalvoetbal werd gespeeld ter voorbereiding.

De brigade van keuzeheer Rico van der Thiel was compleet. Derhalve werd er aangetreden met Thijs de Bruin, Willem Dijk, Pascal Smits, Sem de Rooy, Giosué van der Bijl, Benjamin Jeurissen, Johan van den Berg en last but not least Joep Smeets. Een mooi stel!

Tegenstanders vandaag waren de gastheren, Roda’46, Delta Sports en sv Hoofddorp. Alle JO9-1. Teams die stuk voor stuk zeer vaardig waren.

Het eerste potje tegen Delta Sports werd met 2-1 gewonnen. Wat opviel was dat dit gepaard ging met goed combinatievoetbal. Er werd gespeeld met een boarding waardoor het speltempo, ondanks de plofbal, hoog bleef. De mannen van Delta Sports gaven goed partij maar BFC gaf de zege niet meer uit handen.

SV Hoofddorp was de volgende tegenstander. Een team dat technisch en tactisch zeer onderlegd was en ook over fysieke capaciteiten beschikte. Des te mooier was het om te zien hoe onze jongens het door Rico bedachte strijdplan uitvoerden. Als een heus collectief streed BFC met de Hoofddorpers om de winst. Het al eerder genoemde combinatiespel was ook hier weer goed zichtbaar en voerde de boventoon. Het spel golfde op en neer en er waren kansen voor beide ploegen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de opponenten enkele grote kansen hadden. Door goed keeperswerk van Joep en collectief verdedigen werden 2 grote doelpogingen gedwarsboomd. Wat een heerlijk duel was dit. Beide teams brachten de massaal aanwezige toeschouwers in vervoering. Dat dit klapstuk in 0-0 eindigde deed daar geen afbreuk aan.

Vervolgens werden de wedstrijden tegen Roda’46 en Ijsselmeervolgels met respectievelijk 4-1 en 6-1 gewonnen. Daarbij dient aangetekend te worden dat BFC met name tegen “de Rooien” oogstrelend voetbal liet zien. Zonder te overdrijven. BFC klapte er direct vol op, zette hoog druk, speelde vlot combinatiespel, ging voor elkaar door het vuur en was nauwkeurig in de afronding. Het doelsaldo nam de vormen aan vergelijkbaar met die van een mooie dame.

Nadat Hoofddorp, onze directe concurrent, de laatste wedstrijd van het tournooi met een minimale winst afsloot bleek dat onze jongens op doelsaldo met de tournooizege aan de haal gingen. De zege was meer dan verdiend. Indrukwekkend.

 

jo92 ijsselmeervogels tournooi

Complimenten aan het adres van Ijsselmeervogels voor de organisatie van dit evenement.

Helaas speelden we vandaag voor het laatst in bovengenoemde samenstelling. Thijs en Willem gaan de JO9-2 teamgeest bij andere teams uitdragen. Dat zij hierin succesvol zullen zijn staat als een paal boven water. Wij wensen jullie heel veel succes en plezier en zullen jullie nauwgezet blijven volgen.

Thijs en Willem, jullie zijn kanjers!

LV – 4 januari 2018