BFC JO9-2 houdt vast aan dubbele cijfers

Gesteund door de trouwe aanhang namen de Bussummers het vandaag op tegen “de Rooien” op Sportpark de Westmaat in Spakenburg. Dat de opponent, spelend aan de linkerzijde van het sportpark, niet zoveel op heeft met de kleur blauw was al bijvoorbaat duidelijk. Reacties voorafgaand aan de wedstrijd moesten tevens doen geloven dat het Bussums blauw zou werken als een rode lap op een stier.

Vandaag ontbrak coach Rico door studieverplichtingen maar het door hem frequent toegepaste strijdplan werd de jongens ook vandaag voorgehouden. Het eerste kwart van de wedstrijd liet een stug IJsselmeervogels zien en een BFC dat even nodig had om in het ritme te komen. Met het weer van vandaag zou er geen sprake van moeten zijn maar onze jongens hadden toch even nodig om warm te draaien. Passes kwamen net niet aan, er was geen balcontrole en we waren meer bezig met elkaar dan met de bal.

De eerste rust werd aangegrepen om de jongens te herinneren aan de gemaakte afspraken. Spelen als een team, felheid en actie.  Dat was het startschot voor een BFC-sprint van 30 minuten want vanaf dat moment was BFC overduidelijk de baas. Bij het sporadische balverlies werd de tegenstander collectief en resoluut afgejaagd waardoor de bal altijd binnen 5 seconden werd heroverd. Daarnaast durfden onze jongens ver voor de goal te spelen. De tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Door de snelle balcirculatie liet BFC zien intuïtief te weten waar medespelers staan en te beschikken over technisch vermogen. Af en toe leek het net een trainingspartijtje.

Langzamerhand zal het geen verrassing meer zijn om te lezen dat BFC JO9-2 ook vandaag weer een zege heeft weten te behalen. Daarmee blijven de jongens ongenaakbaar en behouden ze een 100% score.  Geweldig samenspel. Eindstand 1-12.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Giosué (4), Johan (4), Benjamin, Sem, Tijn en Pascal (in de kruising).

LV – 21 april 2018