BFC JO9-2 blijft in overwinningsroes

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen op de agenda. Al vroeg reisden we af en met de uitstekende prestaties van de afgelopen maanden in het achterhoofd waren we uitermate benieuwd wat vandaag ons zou gaan brengen.

De weersomstandigheden waren ideaal want de zon scheen, het was windstil en de temperatuur was zeer behaaglijk. Dit soort omstandigheden leidt over het algemeen tot vrolijkheid alom. Zo ook bij onze jongens van de JO9-2. Zeer gebekt druppelde iedereen de kleedkamer binnen. Na de tactische bespreking renden de jongens naar het veld. Ze hadden er duidelijk zin in.

Met voor het eerst een scheidsrechter binnen de lijnen dit seizoen werd duidelijk dat het duel van vandaag het predikaat “rommelig” mocht krijgen. Het mooie weer bracht onze jongens niet die extra schwung waar velen stiekem wel rekening mee hielden. De wedstrijd kende mooie momenten met uiteraard weer enkele flitsende combinaties en wonderschone doelpunten (afstandsschot Benjamin, volley Giosué, linkervoetje Sem en effectbal Johan) maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden voerde slordigheid de boventoon. Er werd te weinig gecombineerd, ruimtes werden niet genoeg benut en ballen werden verspeeld. Gelukkig waren daar altijd Pascal, Tijn en Willem om de verloren ballen te heroveren en anders hadden we Joep, die weer sterk keepte.

Het gaat echter te ver om te stellen dat er een neergaande lijn is ingezet want er werd wel “gewoon” met 2-6 gewonnen en de uitslag had hoger uit kunnen en moeten vallen. Misschien was de vorm er even niet. Niets om je zorgen over te maken. Anderzijds was het wel mooi om te zien hoe de jongens bleven bikkelen. De tegenstander was de sterkste die we tot dusver troffen en ook dat speelde een rol. De geelhemden boden goed tegenstand en wisten met enkele sterke snelle en mooie tegenstoten de amusementswaarde op te krikken, met een mooie goal tot gevolg.

Zoas gezegd wisten onze jongens 6 keer het net te vinden. 3 maal door mooi combinatievoetbal en 3 keer door individuele acties. Zo was het mooi in balans. Verder was BFC duidelijk de bovenliggende partij. Helaas viel Tijn kort na rust uit met een blessure maar volgens ingewijden laat dat zich niet zo ernstig aanzien.  Blij met de overwinning en tegenstand van vandaag keerden we weer huiswaarts.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Giosué (3), Sem, Johan en Benjamin

LV – 7 april 2018