BFC JO9-2 adembenemend naar winst

Afgelopen zaterdag walste BFC JO9-2 met 5-13 over Huizen heen. Bij vlagen ging dat met adembenemend voetbal en de toeschouwers wisten dat zeer te waarderen. Ook de jongens zelf genoten met volle teugen en de spelvreugde viel duidelijk van hun gezichten af te lezen. Normaliter stoïcijns maar vandaag euforisch.

Vooral tussen de 10e en 30e minuut werd er werkelijk oogstrelend voetbal gespeeld. Het was genieten van de vlotte combinaties, het één keer raken, wonderschone goals en nimmer aflatende werklust. Het was tamelijk koud zo vroeg in de ochtend op het Huizer sportpark maar toch leek het lente want in deze periode van 20 minuten  dartelden onze jongens over het veld als tropische vlinders. Het ging zo gemakkelijk en het zag er zo mooi uit. De groen-gelen wisten duidelijk niet hoe ons spel ontregeld diende te worden. Ook fysieke middelen sorteerden geen effect want onze BFC-ers ontweken alle tackles als behendige ballerina’s.

Het was nog een hele klus om het scoreverloop bij te houden maar met de nodige inspanning van Bauke is dit uiteindelijk toch gelukt. Eigenlijk verdienen deze 20 minuten een gedetailleerde beschrijving om niemand tekort te doen. Hier was echt een ploeg bezig en u als trouwe lezer dient de wedstrijd met eigen ogen gezien te hebben voor een driedimensionale beleving.

Johan leverde enkele goede voorzetten af waar veel dreiging van uit ging. Zo volleerde Sem de bal uit een van zijn voorzetten met raketsnelheid in het doel. Dit was een beauty. Even later leek Giosué hetzelfde te doen maar zijn poging ging net over het doel. Ook de goal die daarna volgde was van ongekende schoonheid. Een aanval over 3 schijven, opgezet in de verdediging, werd door Johan tot doelpunt verwerkt. Benjamin was sterk op het middenveld en Willem en Tijn speelden zeer solide. Pascal werd door een team van wijze mannen tot man van de wedstrijd gebombardeerd. Sterk speelde hij vanuit de achterste linie en elimineerde een groot aantal offensieve plaagstootjes van de Huizers.

Toch zag het er in het begin niet naar uit dat BFC vandaag weer zou heersen. Net als vorige week kwamen we op een 2-0 achterstand. Volgens coach Rico van der Thiel werden de afspraken in de eerste 10 minuten niet nagekomen en waren de jongens niet scherp. De keuzeheer merkte tevens op dat de jongens in het begin teveel voor eigen succes gingen en geen oog hadden voor elkaar. Dit beeld kwam terug in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. De nonchalance moet eruit. Dit had 2 tegendoelpunten kunnen voorkomen. Nog wel wat werk aan de winkel dus. Uiteraard was Rico zeer content met de kern van het duel.

Ook Willem Dijk, speler van de JO9-2, had zo zijn gedachten over het potje van vandaag. Ondanks de kou omschreef hij de wedstrijd als leuk en goed en was hij verheugd met zijn vrije trap die leidde tot een doelpunt. Vanuit zijn favoriete linksachterpositie constateerde hij dat het team vandaag goed had samengespeeld.

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Benjamin (4), Johan (3), Sem (2), Giosué (2), Willem en Tijn.

LV – 17 februari 2018