BFC JO9-1 verrast AFC in laatste competitie ronde

BFC neemt AFC te grazen in spannende laatste wedstrijd en zorgt voor grote verrassing in Amsterdam zodat kampioenschap van AFC niet doorgaat. Jongens BFC stijgen boven zichzelf uit vandaag!

Wat een prachtige seizoensafsluiting zou bovenstaande opening hebben betekend voor BFC JO9-1. En wat hebben de mannen dat ook verdiend eigenlijk! De realiteit is een stukje anders geweest vandaag.

AFC treft  in BFC een tegenstander die vooraf echt gevreesd wordt, en op de een of andere manier lastig te bespelen is. Na een zwaar bevochten 2-2 en een zeer lastige 1-2 eerder dit seizoen tegen elkaar is het kampioenschap vandaag geen zekerheid voor AFC.
Alle middelen worden ingezet om BFC te ontregelen. Zo wordt de A1 afgesloten om het moeilijker te maken in Amsterdam te komen.Met geen enkel effect want het team is nog nooit zo vroeg vertrokken en we zijn dan ook ruim op tijd aanwezig bij AFC waar Jack van Gelder en Ruud Gullit de vele kampioenen van AFC aan het huldigen zijn. Het “we are the champions” klinkt als een mantra door de Zuidas en de vele spelers in roodzwarte AFC-tenues lopen met bloemen en medailles de ererondes. Zelfs het warmlopen op een nieuw kunstgrasveld wordt gebruikt om BFC af te leiden. Het kunstgras wordt “als te lang” afgekeurd omdat het technisch vernuft van AFC hier niet optimaal tot zijn recht zou komen waardoor BFC moet verkassen naar een ander kunstgrasveld wat korter gras heeft en sneller is.

Vanaf de aftrap is zichtbaar dat beide teams het veld goed breed en lang houden. Het team staat prima in positie. Rustig wordt er gecombineerd en opgebouwd door beide teams. Verzorgd voetbal en geen onnodige overtredingen maar gewoon stevige duels. Siem oogt vol vertrouwen en geeft soepel de bal regelmatig mee aan Timme of Scott, die proberen op te bouwen richting Boet, Maurits en Pepijn.
AFC heeft de organisatie nog niet helemaal op orde en dat heeft tot gevolg dat de eerste echte grote kans voor BFC is. Vanuit Timme wordt de bal op Maurits gespeeld die zichzelf in een goede positie brengt en met een prachtig hoog en strak schot lijkt te scoren! Ware het niet dat de mini Onana keeper met een prachtige reflex de bal net wegtikt over het doel. De toon was gezet. Ook AFC kreeg kansen en bouwde vanuit achter de aanvallen zorgvuldig op. Na een krappe 8 minuten was de aanval van AFC succesvol en de doelpoging niet te houden door Siem. 1-0 voor AFC. Aan de kant werd het helder en duidelijk verwoord. De BFC aanvallen werden niet sterk afgerond en bij de uitbraak van AFC was het steeds wel raak. Dat betekende in rap tempo dat de 2-0 en 3-0 zeer snel vielen. Waarbij het schot vanaf de rechterzijkant in een keer op de goal met de wreef genomen prachtig was. Een EK’88 Marco van Basten goal was het! “Die maakt hij nooit meer” waren de woorden om het leed iets te verzachten.

De tactische zetten van Hendrin om meer druk naar voren te geven hadden in de tweede helft succes. Mats van de Peppel, Scott en Timme verschenen voor de keeper maar het lukte net steeds niet om de dikverdiende goal te maken. Dat deed, zoals je kunt verwachten, AFC wel bij de counter en scoorde netjes de 4-0. Het harde werken van Jesse, Pepijn, Boet, Scott, Maurits, Siem, Mats, gastspeler uit de JO9-3 Lars, en man van de wedstrijd Timme is niet beloond. En we gunnen deze jongens samen met de geblesseerde Mats Kamphuis en zieke Merlijn hun plezier en goals! Dik compliment aan, nog steeds slechts 9 jaar oud, en toch al mannen van Staal! Met gekwetste enkels in braces is er geen onvertogen woord door onze jongens onderling geuit! En dat siert deze 2008-lichting. Dan kun je met opgeheven hoofd ook de terechte kampioen AFC feliciteren en dat deden onze BFC kereltjes dan ook netjes.
We gaan 20 mei een prachtig toernooi samen beleven in Rotterdam en zijn nu stiekem een beetje blij dat de tweede seizoenshelft erop zit.

Christian Termohlen