BFC JO9-1 grijpt net naast winst tegen Purmersteijn

Uitgebreide voorbespreking in de kleedkamer over de speelwijze

Strakke koppies bij uitgebreide voorbespreking

Purmersteijn JO9-1 – BFC JO9-1: 1-1. Doelpunt: Merlijn.

De wekker ging vanochtend al om 6:00 uur; heerlijk die zaterdagochtenden 😉 De vroege aanvangstijd (8:30 uur), de locatie (Purmerend) en wegwerkzaamheden op de A1 waren daar verantwoordelijk voor. Dus met nog behoorlijk wat slaapzandkorrels in de ogen en koffie in de auto togen we richting de thuishaven van onze tegenstander van vandaag: Purmersteijn JO9-1. Geen onbekende voor ons, want op 1 september speelden we al een doordeweeks oefenpotje tegen ditzelfde team (2-2). Na 2 wedstrijden het enige team ook in de competitie zonder puntverlies, we waren dus opnieuw gewaarschuwd. Met de komende weken nog meer sterke tegenstanders voor de boeg (Waterwijk en Victoria) koos trainer Hendrin voor een aangepaste tactiek, uitvoerig doorgenomen met de jongens in de kleedkamer voor de wedstrijd. Om de tegenstander beter te kunnen opvangen, werd centrale spits en alleskunner Maurits omgetoverd tot laatste man om de boel achterin dicht te timmeren. Dus nog achter flankverdedigers Mats P en Jesse en centrale verdediger Timme. Vanuit deze gesloten defensie was het aan de tot spitsen getransformeerde buitenspelers Mats K, Merlijn en Boet die hun snelheid optimaal moesten gaan benutten om bij uitbraken gevaarlijk te worden. En zo geschiedde… de tacktiek werkte! Nog wel zonder de geblesseerde Scott voor wie de wedstrijd net te vroeg kwam. Naar alle waarschijnlijkheid is hij er volgende week weer bij.

Mede vanwege de gekozen tacktiek aan BFC-zijde verliep de eerste helft zoals je zo’n beetje zou verwachten. Purmersteijn had het overwicht, maar kwam door de kleine ruimtes moeilijk tot uitgespeelde kansen. Wel vanuit de tweede lijn een aantal afstandsschoten, maar deze waren niet zuiver genoeg of werden vakkundig gepareerd door keeper Siem die een topwedstrijd speelde. Daartegenover stonden enkele scherpe uitbraken waarop vooraf al op gehoopt werd, waarbij vooral Mats K en Merlijn een paar keer oog in oog stonden met de doelman, maar het net helaas niet wisten te vinden. Ruststand werd daardoor 0-0.

In de 2e helft kwam er in eerste instantie geen verandering in dit beeld. Purmersteijn drukte, maar BFC loerde op de counter. En na ongeveer vijf minuten met resultaat! Maurits veroverde na goed doorzetten de bal en kon nog net Merlijn de diepte in sturen. De keeper van Purmersteijn kwam uit zijn doel, maar Merlijn was net eerder bij de bal, tikte de bal langs de keeper, sprintte goed door en kon de bal vervolgens in het lege doel schuiven: 0-1 voor BFC! Na dit doelpunt was de wedstrijd allerminst gespeeld. Purmersteijn ging nog meer druk zetten, terwijl bij BFC langzaam de krachten wegvloeiden en er steeds meer achteruit werd gevoetbald. Hierdoor wist Purmersteijn beter de vrije man te vinden. Drie minuten voor het eind van de wedstrijd kwam hierdoor een speler van Purmersteijn aan de bal, werd geen strobreed in de weg gelegd zodat hij alle ruimte had om flink uit te halen. Zijn knal verdween over keeper Siem het doel in. Stand werd hierdoor 1-1. De luttele minuten die nog restten waren super spannend, maar er werd niet meer gescoord.

Opnieuw dus een gelijkspel tegen Purmersteijn, dat voor het eerst dit seizoen punten misliep. Geen verkeerde prestatie van BFC en het team heeft laten zien zich al snel de nieuwe tactiek eigen te kunnen maken. Trots op de mannen en klaar voor de komende wedstrijden!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1