BFC JO8-2 wint in Badhoevedorp kraker tegen Pancratius JO8-2 met 4-5

De hele week was al een spanning voelbaar die zich alleen bij echte voetbalkrakers voordoet. En wat voor kraker: Pancratius JO8-2 vs BFC JO8-2! Nummer 2 tegen nummer 1. Als BFC wint bedraagt de voorsprong met dan nog 2 wedstrijden te gaan 4 punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal om 9 uur precies overdonderde BFC zijn opponent. Met snel aanvalsspel van Menoah en Max via de vleugels werd Pancratius ver in de verdediging gedrongen. Deze Bussumse aanvalsdrift resulteerde in de 2e minuut al in een schot tegen de paal van Pascal. Één minuut later was het wel raak. Een heerlijk doelpunt van Sem! 0-1!

BFC bleef de bovenliggende partij, het spel was op de wagen. De toeschouwers voelden dat er weer een doelpunt in de lucht hing en het was opnieuw Sem die de verwachtingen geheel waarmaakte: 0-2!

Pancratius kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd. Zo moest Willem in de 14e minuut met een harde ingreep orde op zaken stellen, waarbij hij zich licht blesseerde. Het tandem Thijs en Pascal met vóór zich de stofzuiger Alend schiepen de broodnodige rust.

Zo bereikte BFC gemakkelijk voetballend de rust met een comfortabele voorsprong van 0-2, mede dankzij enkele voortreffelijke reddingen van goalie Midas.

Het begin van de 2e helft liet echter een geheel ander Pancratius zien. Fel in de duels, snelle counters gericht naar de goal. BFC had hier geen afdoende antwoord op en zo werd het in de 21e minuut 1-2 door een goal van Pancratius. BFC leek aan de grond genageld. Alles wat vóór rust soepel werd uitgespeeld, liep nu heel wat stroever. De scheidsrechter leek ook niet echt zijn dag te hebben en zo kon het gebeuren dat Pancratius twee minuten later 2-2 kon scoren na een wel heel duidelijke handsbal! Maar nog was het leed niet geleden. In de 25e minuut kwam de trots van Badhoevedorp zelfs op 3-2.

Dat er iets moest gebeuren bij BFC voelde iedereen. De coaches Joeri en Jostein gaven enkele offensieve instructies. De blauwhemden rechtten hun rug en met hernieuwde energie gingen ze de strijd aan. Na mooi voorbereidend werk tekende Pascal in de 29e minuut voor de 3-3 en nog geen 5 minuten later scoorde Giosué na een prachtige assist van Sem de 3-4. Er hing een sensatie in de lucht! En die kwam er ook. Een dodelijke steekpaas van Willem werd in de 33e minuut bijzonder fraai ingeschoten door alweer Giosué: 3-5. De wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam Pancratius nog eenaal terug, zodat het scorebord een eindstand van 4-5 liet zien. Het kampioenschap lonkt!

KD 1 april 2017