BFC JO8-1 Winterkampioen na zinderende thriller tegen AFC: 3-2

Het was een apotheose die helemaal paste bij de eerste competitiehelft van de JO-8 1. In de laatste wedstrijd van de najaar-competitie moest de uitgestelde wedstrijd tegen AFC de beslissing brengen wie zich winterkampioen mocht noemen. Voor de aftrap stonden AFC en BFC met allebei 24 punten op de tweede plaats in de poule, 1 punt achter Buitenveldert. De winnaar zou de winst in deze poule opeisen; de verliezer zakte dan naar plek 3. Bij een gelijkspel zou BFC op doelsaldo de winnaar zijn……

Maar dit was geen wedstrijd voor rekenmeesters! Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat er strijd zou moeten worden geleverd. En flink ook: om elke vierkante meter werd gevochten. AFC was zeker niet van plan om zich makkelijk gewonnen te geven en zette BFC vooral in de eerste helft regelmatig onder druk. Toch was het BFC dat de score opende; in de zesde minuut werd een schot van Olivier door de grote teen van Wessel tot doelpunt gepromoveerd: 1-0

Daarna kreeg AFC de overhand door veel druk te zetten en vooral ook door stevig fysiek spel. In de twaalfde minuut leidde dit tot de gelijkmaker: een strak schot in de hoek waar keeper Tibbe kansloos op was. Ook in het laatste deel van de eerste helft bleef AFC de bovenliggende partij en hield Tibbe BFC in de wedstrijd met een paar gedurfde reddingen.

In de rust sprak coach Jesper de mannen moed in en werd het strijdplan voor de tweede helft doorgenomen. Dat bleek goed te vallen. Geholpen door het windje mee speelde de tweede helft zich weer grotendeels op de helft van AFC af. Dat leverde enkele fraaie kansen op die net in schoonheid stierven, of zoals de hoge voorzet van Johan die door de wind tegen de paal aan dwarrelde. Vader Bouke was intussen aan het filmen geslagen: een van die vele aanvallen moest er toch een keertje in gaan. En zo geschiedde: het was (Man of the Match) Hugo die in de 28e  en 29e minuut scoorde, de tweede na een fraaie assist van Johan. Een van de andere vaders kwam bij Bouke informeren of de schitterende 1e goal van Hugo “er op” stond (op film dus). Dat bleek niet het geval, maar hoe belangrijk was dat? Hij zat “er in”!!!

Met de 3-1 op het bord werd er langs de kant wat rustiger adem gehaald, maar AFC gaf nog niet op. De sterke en technisch vaardige laatste man ging zich nog meer met het spel naar voren bemoeien en dat leverde nog wat gevaarlijke situaties op voor het doel van Tibbe, die niet kon voorkomen dat in de 34e minuut de afstand werd verkleind tot 3-2. Maar daar bleef het bij. Na het laatste fluitsignaal konden de jongens van JO-8 1 helemaal uit hun dak. Er waren Eindeloos veel bloemen voor de kampioenen en ook de champagne werd ontkurkt: Waar is het feestje? vroeg Jesper…..HIERRRRRR riepen de mannen in koor!

Terwijl de mannen in de kleedkamer verder gingen feesten (BFC, wordt het niet eens tijd voor een bubbelbad?), namen de trouwe supporters in de kantine het seizoen nog een keer door: 11 wedstrijden gespeeld: 0 verloren, drie gelijk en een positief doelsaldo van 33! Een seizoen waarin de jongens stuk voor stuk zijn gegroeid als voetballer, maar vooral ook als team. Tibbe, Tijn, Fedde, Thijs, Oli, Daan, Hugo, Johan en Wessel: gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap. En natuurlijk ook hulde aan coach Jesper die de jongens de weg heeft gewezen naar dit prachtige resultaat.

KAMPIOENEN!