BFC JO8-1 verslaat koploper Volendam in eigen huis!

Een herfstavondwedstrijd in Volendam, daar gingen we voor. Conform de uitdrukkelijke instructies van coach Jesper hadden de mannen zich de hele dag gedeisd gehouden. Ipads, Playstations (en soms zelf een boek); alles werd deze dag uit de kast getrokken om zo min mogelijk energie te verspillen voor het belangrijke treffen met de koploper van deze competitie. De jongens van Volendam hadden zelfs nog geen verliespunt.

Om 17.00 uur was het zover…..
De start was wat schuchter, maar gelukkig was dat over en weer. Het duurde tot de 5e minuut voor het eerste doelpunt viel: Hugo tikte de 0-1 binnen. Volendam begon daarna aan te dringen, maar de verdediging van BFC stond als een huis. Na een wat wonderlijke beslissing van de scheidsrechter kreeg Volendam een vrije trap die zonder veel omhaal onhoudbaar achter keeper Tibbe werd geschoten.
Daarna was het BFC dat de klok sloeg. Achterin gaven Tijn, Oli, Thijs en Fedde geen millimeter ruimte weg, en als er al een keer een verdwaalde Volendammer door wist te breken, dan werd dat steeds weer geneutraliseerd. In de voorste linie zorgden Hugo, Johan, Daan en Wessel steeds voor gevaarlijke situaties met snelle uitbraken. De kracht van BFC, de omschakeling, bleek ook deze wedstrijd beslissend. In de 10e en in de 18e minuut wist Wessel te scoren, waardoor er bij rust een comfortabele 1-3 op het scorebord stond.

Na rust leek Volendam terug in de wedstrijd te komen, door 2-3 aan te tekenen, maar nog geen minuut na deze tegentreffer wist Daan de 2-4 binnen te tikken. Hierna leek het verzet van Volendam gebroken, terwijl het zelfvertrouwen van de BFC-ers tot grote hoogte steeg. In de voorlaatste minuut was het nog een keer Wessel, die na goed doorzetten van Thijs de 2-5 binnen schoot, en een minuut later bepaalde Johan, die vlak daarvoor nog op de paal schoot, met een mooi geplaatst schot de eindstand op 2-6, wederom na aangeven van Thijs.

Een geweldige pot voetbal: daar waren alle toeschouwers het wel over eens. Een geweldige teamprestatie ook: in en door alle linies werd er keihard geknokt voor elke meter kunstgras. Zo verdedigde de voorste linie bij balverlies goed mee, en ondersteunde de laatste linie de aanval met goed breekwerk en splijtende rushes. Coach Jesper was trots op zijn team: hij roemde de sterke focus die de jongens hadden laten zien, naast een onverzettelijke instelling.
En toen was er nog de derde helft! Eind van de middag spelen in Volendam betekent Fish & Chips, dus na het douchen gingen we met z’n allen De Dijk op. Daar zaten ze dan, keurige gooise jongetjes op een bankje met in de ene hand een zak frites en in de andere hand een bakje kibbeling. Hilarisch werd het toen een buslading Chinese toeristen zich kwam vergapen aan dit schouwspel en beurtelings met de mannetjes op de foto wilde. Zo werden we van toerist in Volendam opeens zelf een attractie. Het was een mooie afsluiting van een heerlijke voetbalmiddag!
img_5987img_5968img_5960img_5981