BFC JO8-1 doet zichzelf tekort tegen Pancratius: 2-2

Na het mooie weer van de afgelopen week was het vandaag weer (on)behoorlijk koud langs de lijn. Onze bikkels hadden hier hoegenaamd geen last van: met blote knietjes werd het strijdperk betreden tegen Pancratius; een wedstrijd die gezien de plekken op de ranglijst door BFC gewonnen zou  moeten kunnen worden. Maar was het ook niet Pancratius dat eerder het sterke Buitenveldert wist te verslaan…..?

BFC begon de wedstrijd sterk, met al in de eerste minuten een grote kans voor Fedde, die sterk opkwam over de rechterflank, speler na speler passeerde en zo vanaf de achterlijn voor kon geven. De keeper pareerde het schot , waarna de bal voor de linkervoet van Fedde kwam die de bal via de paal naast schoot. Het visitekaartje was afgegeven. In de periode die volgde werd Pancratius wel wat sterker, en wist zelfs op voorsprong te komen: 0-1.

De jongens lieten de koppies niet zakken, en bleven de weg naar voren zoeken. In de 17e minuut zette Tijn weer een van zijn bekende rushes naar voren in, en sloot deze af met een vlammend schot buiten bereik van de keeper…..op de paal. De bal kaatste het veld weer in richting de andere doelpaal, waar Wessel nog net zijn chocolade (rechter) been tegen de bal aan kon zetten: 1-1! Tot opluchting van het publiek dat eerder een paar kansen van Wessel net voorlangs had zien gaan.

Zo kon er worden gerust met een gelijke stand. De tweede helft gaf eigenlijk een zelfde beeld te zien, al was Pancratius nu wel wat vaker op de helft van BFC. Op het middenveld moesten alle zeilen worden bijgezet om verder onheil te voorkomen. Dat is Oli, Thijs en ook Hugo wel toevertrouwd, en in de laatste linie ben je ook niet zomaar langs Tijn of Fedde. Het enige echte gevaar komt dan uit stilstaande situaties. In de 23e minuut was er een vrije trap voor Pancratius die in een keer in het doel verdween. Keeper Tibbe had het nakijken: 1-2.

Na deze gevoelige tik rechtten de jongens de rug, en gingen weer meer naar voren voetballen. De verdediging van Pancratius stond echter stevig, waardoor er voor de spitsen Wessel, Daan en Johan geen doorkomen aan was. Om een doorbraak te forceren deed coach Jesper enkele omzettingen in het veld: Fedde op rechtsvoor, Daan op links, waardoor de druk op de verdediging van Pancratius nog verder werd opgevoerd. Er volgde een serie corners, steevast genomen door specialist Daan, waaruit Wessel, weer hij, in de 37e minuut de zeer verdiende 2-2 binnen schoot.

Met nog enkele minuten op de klok bleef BFC knokken voor een beter resultaat, maar dat zat er vandaag niet meer in. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, hetgeen puntenverlies betekent in de strijd om de eerste plaats in de poule. Maar nu wil het toeval dat concurrent Buitenveldert vandaag tegen Sporting Martinus ook op 2-2 is blijven steken, waardoor onze jongens hun koppositie weten te handhaven. Over drie weken gaat de competitie weer verder, na een intermezzo met o.a. bekerwedstrijden. De spanning blijft…….

RD.