BFC JO15-1 verliest van nog puntloos AFC ’34

Het nog puntloze AFC ’34 heeft tegen BFC JO15-1 zijn eerste competitiezege behaald. De Alkmaarders waren in Bussum met 1-2 te sterk.

Na remises tegen Elinkwijk en Waterwijk was BFC JO15-1 erop gebrand om thuis de eerste competitiezege te pakken. AFC’34 leek op voorhand de ideale tegenstander voor deze missie. De Alkmaarders bungelden na twee rondes puntloos onderaan de ranglijst. In het verleden behaalde resultaten bleken geen garantie voor de uitkomst van deze wedstrijd. BFC grossierde in balverlies en zocht te vaak naar de moeilijke oplossing. AFC ’34 liep niet over van voetbalkwaliteit, maar compenseerde dat met inzet en beleving. Ingredienten die in elk geval in dit duel voldoende waren om de bovenliggende ploeg te zijn. Dat BFC halverwege met een 0-1-achterstand de kleedkamer moest opzoeken, was dan ook niet geheel tegen de verhouding in. Hoewel de vrije trap van Renzo Ohler op de lat vlak voor de rust een beter lot verdiend had.

Met Roemer Jansen in het veld voor de geblesseerde Melle Muller en met Sam Altena en Thijs Elsing als verse krachten voor Teun Wesseling en Felipe Cartigny toonde BFC in de tweede helft meer elan. Het lichte overwicht leidde ook tot de nodige kansen, maar niet tot doelpunten. De bezoekers verdubbelden de score na een ongelukkige spelhervatting van invaldoelman Roman Woodall: 0-2. Het tegendoelpunt van Lukas Dupuits bracht de hoop even terug aan Bussumse kant. Maar de resterende tijd was te kort om de eerste nederlaag te voorkomen. Komende zaterdag wacht het uitduel met Fortuna Wormerveer.