BFC JO15-1 vecht zich terug tegen Waterwijk

BFC JO15-1 heeft zich tegen Waterwijk teruggevochten in de wedstrijd. Na een zeer moeizame eerste helft (1-0-achterstand), liet de formatie zich in de tweede helft van een andere kant zien. Met een puntendeling (1-1) als verdienstelijk resultaat.

De 1.90 meter lange spits van Waterwijk benut voor aanvang van de wedstrijd zijn lengte optimaal om het doelnet te bevestigen.

Of het nu kwam door de dolkomische taferelen voor aanvang van de wedstrijd (de 1.90 meter lange (!) spits van Waterwijk moest er na tevergeefse pogingen van een terreinknecht uiteindelijk aan te pas komen om het doelnet te bevestigen) of door de reputatie van de thuisploeg (Waterwijk wordt gezien als een van de titelkandidaten), feit was dat BFC JO15-1 uitermate moeizaam aan de wedstrijd in Almere begon.

Een verzachtende omstandigheid was dat trainer Swen Bosch behoorlijk had moeten improviseren met zijn elftal. Zo was keeper Martijn Mostert nog steeds geblesseerd. Net als vorige week verving JO14-1-keeper Roman Woodall hem. Na een weifelend begin revancheerde hij zich in de tweede helft met een paar goede reddingen. Ook Bart van der Veen (vorige week tegen Elinkwijk nog goed voor drie doelpunten) ontbrak op het appel vanwege familieredenen. Hij werd in de spits vervangen door Lukas Dupuits. Diens plek op het middenveld werd ingenomen door Olivier van der Eijk. Roemer Jansen ontbrak ook vanwege een blessure.

Waterwijk kreeg van BFC de ruimte om te voetballen. De thuisploeg maakte echter weinig gebruik van de vele mogelijkheden. Pas vlak voor de rust werd een buitenkans benut: 1-0. Na de pauze was BFC als herboren. Met Renzo Ohler als grote aanjager werd de thuisploeg op de eigen helft teruggedrongen. Michiel Gebbink maakte met zijn ‘chocolade’ rechterbeen de meer dan verdiende gelijkmaker: 1-1. Bij die stand zou het ook blijven, ondanks nog wat mogelijkheden voor beide ploegen. Danjel Schoew uit JO15-2 maakte ook nog zijn opwachting.

Na twee competitieduels is BFC nog ongeslagen. Komende zaterdag wacht AFC’34, de Alkmaarse ploeg die nog puntloos is. Het duel op de Meerweg begint om 15.00 uur.

 

Trainer Swen Bosch is een tevreden mens na de puntendeling bij Waterwijk. De geblesseerde keeper Martijn Mostert vergezelt hem.