BFC JO15-1 recht de rug

Na de oorwassing tegen koploper Koninklijke HFC heeft BFC JO15-1 z’n rug gerecht en gewonnen van GVVV en gelijkgespeeld tegen Roda ’46, de nummer drie van de ranglijst.

Nadat BFC JO15-1 eerder dit seizoen thuis verrassend met 1-0 had gewonnen van hoogvlieger Roda ’46, bleek ook in Leusden dat deze tegenstander het beste naar boven haalt bij het elftal van Swen Bosch. Zonder keeper Martijn Mostert (door griep aan zijn bed gekluisterd) en middenvelder Michiel Gebbink (beenblessure) waren de verwachtingen vooraf niet bijster hooggespannen. De bezoekers deden echter niet veel onder voor de thuisploeg. Met de van JO14-1 overgekomen Nigel Frimpong in de basis en speler Lukas Dupuits als gelegenheidskeeper leek BFC halverwege af te stevenen op een brilstand. Een afstandsschot vlak voor de rust zorgde ervoor dat de thuisploeg toch met een 1-0-voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Na de rust had BFC het betere van het spel. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Invaller Bart van der Veen maakte die vijf minuten voor tijd, op aangeven van Renzo Ohler. Op zaterdag 7 april wacht op sportpark Meerweg Waterwijk. Eerder dit seizoen werden in Almere de punten gedeeld.