BFC JO15-1 presteert grillig

Op de prestaties van BFC JO15-1 valt geen peil te trekken. Na de knappe overwinning op Roda ’46 volgde een ontluisterende nederlaag tegen Purmersteijn: 1-4.

Grillig. Dat is het predikaat dat dit seizoen op de prestaties van BFC JO15-1 geplakt kan worden. Onvoorspelbaarheid is troef. Na de zwaarbevochten overwinning vorige week op Roda ’46 (de nummer drie van de ranglijst) was de verwachting dat tegen Purmersteijn een goed resultaat behaald zou worden. Niet dus. De bezoekers uit Purmerend waren op de mistige Meerweg met name in de tweede helft heer en meester. Voor de pauze kon de ploeg uit Bussum (met Fjodor Prent uit JO15-2 in de gelederen) nog enigszins gelijke tred houden met de fysiek sterke Purmerenders. De tegenslag van een vroege tegentreffer (na onnodig ingewikkeld uitverdedigen; niet de eerste keer dit seizoen) werd snel overwonnen: Bart van der Veen maakt de gelijkmaker. Purmersteijn deelde vlak voor de pauze een psychologische tik uit door de tweede goal te maken: 1-2.

Die tik dreunde de hele tweede helft door. BFC kon geen moment in zijn spel komen en grossierde in balverlies. Omdat Purmersteijn slordig omging met de vele kansen, bleef de schade beperkt tot 1-4. Komende zaterdag wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan staat in Koog aan de Zaan het duel met KFC (de nummer twee) op het programma.