BFC JO15-1 lijkt klaar voor competitiestart

BFC JO15-1 lijkt klaar voor de competitiestart. Het laatste bekerduel met De Dijk werd in elk geval overtuigend gewonnen: 0-3.

Na het bekerverlies vorige week tegen Roda ’46 was de laatste bekerwedstrijd tegen De Dijk voor BFC JO15-1 niets meer en minder dan een goede generale repetitie voor de start van de competitie. De ambitieuze club, zichzelf zo graag omschrijvend als ‘de tweede profclub van Amsterdam’ was erop gebrand het bekeravontuur met een goed resultaat af te sluiten. Een ideale tegenstander dus voor het elftal van trainer Swen Bosch om de kwaliteiten van zijn spelers nog een keer goed te kunnen bekijken.

BFC begon het duel op het pittoreske complex aan de oevers van het IJ – daar waar Patrick Kluivert en Edgar Davids hun imposante carrieres ooit startten – overtuigend. Volop druk zettend en lustig combinerend leek een treffer niet uit te blijven. Maar net als in voorgaande wedstrijden bleef het verdiende doelpunt in de openingsfase uit. De Dijk was nog het dichtst bij een treffer. Een grove charge van Melle Muller in het zestienmetergebied had bestraft moeten worden met een strafschop, ware het niet dat de scheidsrechter anders besliste. Kort daarna strafte Felipe Cartigny een foute pass van de Amsterdamse keeper prachtig af: 0-1. Bart van der Veen kreeg daarna de kans om de score te verdubbelen, maar voor open goal miste hij.

Na de pauze (met Sam Altena en Olivier van der Eijk in het veld voor Teun Wesseling en Thijs Elsing) domineerden de bezoekers opnieuw. Lukas Dupuits bezegelde met een imposante rush het lot van de Amsterdammers. Bart bepaalde de eindstand op 0-3 via een strafschop nadat hij eerder daarvoor zelf was onderuitgehaald.

Komende zaterdag wacht de eerste competitiewedstrijd. Elinkwijk komt dan op bezoek op sportpark Meerweg. Het duel begint om 15.00 uur.