BFC JO15-1 laat Elinkwijk ontsnappen

De eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie is voor BFC JO15-1 in een remise geeindigd. Op sportpark Meerweg kwam Elinkwijk in de laatste minuut langszij: 4-4.

Zo gedreven BFC JO15-1 de voorbije weken aan de start kwam bij de bekerwedstrijden, zo rommelig was de openingsfase tegen Elinkwijk. Met JO14-1-keeper Roman Woodall als doelman (Martijn Mostert had nog te veel last van een schouderblessure) grossierde de thuisploeg in balverlies. De bezoekers uit Utrecht kwamen dan ook niet geheel ten onrechte op voorsprong. Na een shirtwissel (de scheidsrechter vond de shirts van beide ploegen bij nader inzien toch te veel op elkaar lijken) boog BFC de achterstand in een tijdsbestek van minder van tien minuten om in een 3-1-voorsprong. Bart van der Veen (twee keer) en Felipe Cartigny lieten de formatie van trainer Swen Bosch met een gerust gevoel de kleedkamer opzoeken.

De marge van twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg bleek in de tweede helft geen veilige. Ook met verse krachten Roman van Eldijk, Kay Lefeber en Teun Wesseling (voor Olivier van Eijk, Michiel Gebbink en Sam Altena) was BFC niet bestand tegen de aanvalsdrift van de Utrechters. Elinkwijk kwam verdiend op 3-3. Die stand leek ook de eindstand te gaan worden. Totdat BFC  vlak voor tijd (mooie vrije trap van Melle Muller even zo fraai afgemaakt door Bart) weer op voorsprong kwam. De gelukzaligheid op en langs het veld was maar van zeer korte duur. In de slotminuut kwam Elinkwijk langszij: 4-4.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Waterwijk, een van de titelfavorieten.

 

Voor de shirtwissel…

… en erna