BFC JO15-1 herstelt zich tegen Roda ’46

Na de zeperd tegen Hoofddorp heeft BFC JO15-1 zich knap hersteld tegen Roda ’46. Op sportpark Meerweg werd een zwaarbevochten zege behaald: 1-0.

Of het nu kwam door de nederlaag tegen Hoofddorp (4-0) of door de boksoefeningen tijdens de laatste training, feit was dat BFC JO15-1 getergd aan het duel met Roda ’46 (de nummer vier op de ranglijst) begon. De bezoekers uit Leusden hadden in de eerste helft hoegenaamd niets in te brengen. Kay Lefeber voorkwam overigens een vroege tegentreffer. Na een foutieve terugspeelbal redde hij op de doellijn. Lukas Dupuits – in de spits verkozen boven Bart van der Veen – zette de thuisploeg tien minuten voor de rust op een meer dan verdiende voorsprong: 1-0. Roda ’46 mikte nog wel een keer op de lat.

In de tweede helft was Roda ’46 de bovenliggende partij. Maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit overwicht niet. En als er al enig gevaar dreigde, stond de verdediging als vanouds zijn mannetje. Komende zaterdag wacht de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Purmersteijn is de tegenstander. Aanvang: 15.00 uur.

BFC JO15-1 viert de overwinning op Roda ’46.