BFC JO15-1 doet zichzelf te kort

BFC JO15-1 heeft zichzelf tegen Fortuna Wormerveer te kort gedaan. De bezoekers gingen met een 1-2-overwinning huiswaarts. Een puntendeling was terechter geweest.

Gesterkt door een goede oefenserie in de winterstop, stond het elftal van Swen Bosch met veel zelfvertrouwen aan de aftrap van het duel met Fortuna Wormerveer. De missie voor de tweede seizoenshelft was ook duidelijk: de ploeg moet minimaal een plek op de ranglijst stijgen om degradatie te voorkomen. Een zware opgave, maar geen onmogelijke. Strijd en passie zijn daarvoor wel geboden.

Fortuna Wormerveer toonde in de eerste helft meer vechtlust en zocht op fysiek vlak telkens de grenzen op. Dat de ploeg na een half uur op voorsprong kwam, was niet meer dan logisch. BFC kreeg nog een extra tegenvaller te verwerken door het uitvallen van Melle Muller met een handblessure. Zijn plek in de verdediging werd overgenomen door Bart van der Veen. Samen met Roemer Jansen (hij verving op zijn beurt de geschorste Kay Lefeber) vormde hij het centrale verdedigingsduo. Lukas Dupuits zorgde vlak voor de rust voor blijdschap aan Bussumse kant. Hij maakte de gelijkmaker na voorbereidend werk van Olivier van der Eijk: 1-1.

De tweede helft (met invallers Jim Croque (JO14-1) en Dyago Bos (JO15-2) was BFC een paar keer dichtbij een doelpunt, maar kwam Fortuna Wormerveer tegen de verhouding in weer op voorsprong middels een benutte strafschop: 1-2. De thuisploeg kwam die tegenslag niet meer te boven. Komende zaterdag wacht in Alkmaar AFC ’34. Deze ploeg staat een plek hoger op de ranglijst…