BFC JO15-1 doet een helft niet onder voor koploper HFC

BFC JO15-1 heeft zich een helft gelijkwaardig getoond aan koploper Koninklijke HFC. Desalniettemin werd met 2-0 verloren.

Op basis van de scorebordjournalistiek zou BFC JO15-1 op voorhand geen schijn van kans maken tegen de Koninklijke HFC. De trotse koploper in de tweede divisie A had in vijf wedstrijden dertien punten verzameld. BFC had in evenzoveel duels slechts drie punten bij elkaar gesprokkeld. Van dat statistische verschil bleek in de eerste helft niets te zien. De bezoekers uit Bussum deden niets onder voor de Haarlemse thuisploeg. Met agressie (wat de laatste weken had ontbroken) werd de tegenstander bestreden. De betere kansen waren dan ook voor de ploeg van trainer Swen Bosch. Maar net als in voorgaande wedstrijden bleek BFC niet in staat het overwicht in doelpunten uit te drukken. Met name de aanvallers waren onmachtig. Extra zuur was het dan ook dat de thuisploeg vlak voor de rust op voorsprong kwam door gerommel in de defensie: 1-0.

Zo dominant BFC de eerste helft begon, zo flegmatiek kwam de ploeg in de tweede helft uit de startblokken. Te veel duels werden verloren, te vaak werd te gemakkelijk balverlies geleden. Dat HFC profiteerde van deze mindere fase van BFC, zegt veel over de kracht van de koploper. Maar de wijze waarop het tweede doelpunt tot stand kwam, zegt ook veel over de mankementen van de bezoekers. De Haarlemse aanvallers konden met een haast kinderlijk gemak hun marge verdubbelen. De BFC’ers stonden erbij en keken ernaar.

Komende zaterdag wacht het duel met DEM. De wedstrijd op sportpark Meerweg begint als vanouds om 15.00 uur.