BFC JO15-1 boekt eerste overwinning

Na drie remises en drie verliespartijen heeft BFC JO15-1 de eerste overwinning geboekt. DEM had de ‘primeur’. De bezoekers werden met 3-2 terug naar Beverwijk gestuurd.

Dat het elftal van trainer Swen Bosch niet onderdoet voor de meeste ploegen in de tweede divisie A, was al langer duidelijk. De makke was alleen dat dat zich niet vertaalde in punten. Voor de wedstrijd tegen DEM waren slechts drie schamele punten bij elkaar gevoetbald. Ter vergelijking: de tegenstander uit Beverwijk had ondertussen al tien punten op zijn conto staan, goed voor een plek in de middenmoot. Dat er snel punten gepakt moesten worden door BFC, was evident.

DEM bleek op het juiste moment de juiste tegenstander. Gesterkt door het hoopgevende spel een week eerder tegen koploper HFC, begon BFC voortvarend aan het vierde thuisduel. Na tien minuten was het al raak. Olivier van der Eijk mikte raak na een bekeken voorzet van Bart van der Veen. De DEM-grensrechter vlagte weliswaar voor buitenspel, maar dat werd genegeerd door de scheidsrechter. Niet veel later zette Renzo Ohler met een prachtig afstandsschot de thuisploeg op een comfortabele 2-0-voorsprong. BFC domineerde en liet bij vlagen zeer aantrekkelijk spel zien. Tot meer doelpunten leidde het overwicht evenwel niet. De bezoekers vonden wel het net. De BFC-grensrechter vlagde voor buitenspel, maar opnieuw negeerde de arbiter het signaal. Hij was zelfs niet bereid tot enige uitleg. Wat voor de BFC-grensrechter reden was de vlag opzichtig weg te werpen en zijn activiteiten te staken. Gelukkig diende zich snel een vervanger voor hem aan.

Na de rust had BFC opnieuw het betere van het spel, zonder te domineren. Michiel Gebbink gooide de wedstrijd in het slot met de derde Bussumse treffer. Ondertussen had Swen Bosch met Danjel Schouw (JO15-2), Nigel Frimpong (JO14-1), Sam Altena en Roman van Eldijk voor vers bloed gezorgd. Tot meer doelpunten aan Bussumse kant leidde dat niet. DEM scoorde nog wel in de laatste minuut. Middels een penalty werd de 3-2-eindstand bepaald. Komende zaterdag wacht Hoofddorp. Ook deze ploeg heeft na zeven wedstrijden zes punten.