BFC JO14-1 veerkrachtig naar 2-1 thuiszege tegen JVOZ

Na de solide zege in Spijkenisse heeft BFC JO14-1 ook haar tweede wedstrijd in de Topklasse gewonnen. Tegen het stugge Zeeuwse JVOZ uit Vlissingen (!) werd aanvankelijk wat tegenwind ervaren, mede door de eigen slordigheden in balbezit. Een 0-1 ruststand werd in het tweede bedrijf echter vooral op basis van werklust en inzet veerkrachtig knap omgebogen naar een 2-1 eindzege. Dat zou een lange terugreis naar Vlissingen zijn geweest. Een gelijkspel had wellicht een betere afspiegeling geweest, maar juist dan smaken de driepunters het lekkerst, nietwaar? Hulde dus.

Zaterdag 29 september: BFC JO14-1 – JVOZ JO14-1                      2-1
Selectie: Just; Timber, Thijs, Stijn, Joris, Milan; Matthijs, Thomas, Alex, Daniël; Elio, Tiago, Tim, Justen en Sem
Doelpunten: Matthijs, Justen
Man of the Match: Thomas

JVOZ, Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland is een initiatief van de gebroeders Dennis en Gerard de Nooijer en Dolf Roks, stuk voor stuk rasechte en succesrijke Spartanen met Zeeuwse roots. Hun unieke project startte zo’n 14 jaar geleden door de ontwikkeling van Zeeuwse jeugdvoetballetjes te stimuleren met trainingen en wedstrijden. Van het één kwam het ander en inmiddels spelen de grootste talenten uit Zeeland vanuit het stukje onontgonnen voetbalgebied achter de dijken wekelijks op landelijk divisieniveau. Thuishaven is Vlissingen. Uitwedstrijden betekenen dus veelal vele kilometers, maar het deert ze niet. JVOZ nam vorig jaar al eens deel aan de BFC Talent Cup, dus de route naar Bussum was niet geheel onbekend. Het werd een prettig weerzien.

Door de donker turquoise tenues van de bezoekers ontbraken de azuurblauwe shirts op het hoofdveld. Geen Azzurri of ‘Les Bleus’ dus vandaag. De rode tricots pasten de oogappels evenwel prima. De krachtige symboliek die de tint met zich meebrengt was broodnodig vandaag, want de zo geroemde balvaardigheden van onze oogappeltjes lieten soms nogal eens te wensen over. Ludiek genoeg was de Zeeuwse wapenspreuk ‘Luctor et Emergo’ (worstel en kom boven) juist van toepassing voor BFC.

Waar vorige week juist in balbezit grote suprematie werd getoond, stond het eigen veldspel vandaag bol van slordig en onnauwkeurig veldspel. De eerste tegentreffer in de Topklasse was daarom niet eens onverdiend. De tweede helft moest duidelijk uit een ander vaatje worden getapt. Een afgeslagen corner belandde snel na de plaspauze op de wreef van Joris die resoluut uithaalde en de Zeeuwse goalie verschalkte. Duimschroeven werden iets strakker aangedraaid en ook conditioneel leken de gastheren beter voor de dag te komen. Een gelukkige scrimmage in de vijandelijke doelmond vlak voor tijd was een mooie prooi van Alex om de volle buit toch zeker te stellen. Lekker!

Volgende week weer een mooie voetbalexcursie voor BFC JO14-1 als wordt afgereisd naar de Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick in de Bosjes van Pex. Er wordt om 12:30 uur op Sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag afgetrapt. U bent van harte welkom ;-)!