BFC JO14-1 sprankelt naar 15-0 zege tegen Laren

 

In de eerste officiële (beker)wedstrijd van dit seizoen heeft BFC JO14-1 het telraam flink laten rinkelen. Na regionale friendlies tegen de JO15-1-teams van ’s Graveland (13-0) en BVV (12-1) wisten de bookmakers op voorhand eigenlijk al dat een nieuwe monsterzege in de lucht hing. En zo geschiedde ook. Toch wist de nouveau riche uit Laren zich aanvankelijk, weliswaar louter op eigen helft, kranig te verweren. Na de pauze (ruststand 4-0) gingen de registers van ‘Les Bleus‘ echter allemaal open en werden de bezoekers met attractief hogeschoolvoetbal alsnog naar de pijnbank verwezen. Uiterst vriendschappelijk en reglementair, inclusief oprechte lofuitingen van de sportieve tegenspelers. Hulde dus!

Zaterdag 8 september: BFC JO14-1 – Laren’99 sv JO14-1                         15-0
doelpunten: Alex (4), Tim (3), Tiago (2), Elio (2), Justen, Milan, Thomas, Daniël
assists: Tim (3), Justen (2), Elio, Milan, Thomas, Tiago, Alex

Een speciaal weekje was het. Het definitieve einde van het zomerreces. De lesroosters zijn opgehaald, schoolbanken bezeten en met nieuwe docenten kennis gemaakt. Afzien dus. De trainingen werden onderwijl intensiever om tot een topconditie te komen. Het zorgde desondanks voor ontspanning. De chillmodus bleef waarneembaar, zeker ook op deze zaterdagochtend.

Om de wedstrijdspanning ietwat te laten vieren ging de aandacht in de wedstrijdvoorbereiding vooral uit naar een geprogrammeerde fotoshoot. Kappertjes gepikt, haartjes in de plooi en ongewenste baardgroei secuur glad geschoren. Mooi man. Shirtjes bleken netjes gestreken en werden keurig opgeborgen in de nog melkwitte broekjes. De gevoelige plaat wist er wel raad mee. Filtertjes nauwelijks nodig. Het resultaat mocht er zijn. Oordeel zelf.

Dan toch de wedstrijd. Termen als onderschatting, gemakzucht en gebrek aan weerstand passeerden de revue in de kleedkamer, maar op sluwe wijze werd de aandacht voor de opponent weggenomen. Het creatieve brein van de blauwhemd werd uitgedaagd en concrete opdrachten vragenderwijs eendrachtig ter (massage)tafel gebracht. Het veldspel was vervolgens fris en vindingrijk. De Azzurri straalde plezier uit en raakte geen moment in paniek toen het scorebord wat minder snel muteerde dan sommigen verwacht hadden. Laren verdedigde compact en het ijzerwerk had het zwaar te verduren bij een nieuwe aflevering van “Latje trap”. De doelpunten die wel vielen blonken uit in schoonheid, zowel qua voorbereiding als afronding. Ruststand 4-0.

Het tweede bedrijf ging richting de kroketten. Daar gaan onze oogappeltjes dan toch wat harder door en voor lopen. De automatische transitie had de Azzurri inmiddels in de hoogste versnelling gebracht. De conditionele gesteldheid ging zich roeren en het telraam kon dan toch echt daadwerkelijk ter hand worden genomen. Toch bleef BFC creatief voetballen met grote onderlinge, welhaast vertederende, gunfactoren. Assists minstens net zo waardevol gevonden als doelpunten met als gevolg dat de amusementwaarde weer torenhoog was. Fraaie uitgespeelde doelpunten zonder bovenmatige breipatronen. Tja, het was weer fijn langs de lijn.

Volgende week zaterdag 15 september de volgende regionale klassieker. Dit keer op bezoek in Naarden bij NVC JO14-1. Daar zal op de schoolpleinen best over gepraat worden…….. Aanvang 10:30 uur op het hoofdveld van onze buren. Kom dat zien!